Miercuri, 01.05.2024, 23:57
FlorTV
Meniu
Moldova Plus



Ordine în cimitire
După ce cu toții au sărbătorit Învierea Domnului, locătarii din or. Florești, dar și rudele răposaților  care sunt înmormîntați în cimitirele din oraș, au venit pentru a pregăti mormintele de sărbătoarea numită în popor "Paștele Blajinilor”, sărbătoare în care creștinii ortodocși de la noi din țară merg la cimitire pentru a pomeni apropiații din lumea celor drepți. Înnarmați cu unelte pentru ... Citeste mai mult »
Data: 10.05.2013, Vizualizari: 1340, Comentarii: 0,


68 de ani din ziua biruinței
Cu șase zeci și opt de ani în urmă, în ziua de 9 mai, sa pus capăt celui mai distructiv și mai calvaric război din istoria omenirii. Război care pe parcursul anilor a curmat milioane de vieți omenști, lăsînd în urmă sa copii flamînzi, femei văduve, și mame îndurerate care nici odată nu-și vor mai vedea feciorii. Aceasta mare sărbătoare a om ... Citeste mai mult »
Data: 09.05.2013, Vizualizari: 2028, Comentarii: 0,


Lângă crucea ta Isuse
Cu ocazia sarbatorilor de Pasti, sectia Cultura, Turism Tineret si Sport din cadrul Consiliului Raional Floresti, in frunte cu doamna Ina Litra, a organizat un festival-concurs dedicat cintecelor pascale, cu genericul "Linga crucea Ta, Isuse”. La concurs au participat 16 colective cu titlul onorific "model” si colective de amatori. Imbracat ... Citeste mai mult »
Data: 08.05.2013, Vizualizari: 1838, Comentarii: 0,


Europa la noi acasă
  In ultimul timp tot mai mult se vorbeste despre modernizarea tarii noastre, pentru a fi demni de a ne numi tara europeana, in tot sensul cuvintului. Elevii Liceului Teoretic I. Creanga din or. Floresti, au venit cu actiuni concrete, referitor la acest fapt. In cadrul unui proiect republican, ei au organizat in liceu o conferinta, cu ... Citeste mai mult »
Data: 06.05.2013, Vizualizari: 1683, Comentarii: 0,


Pregătirele de Paști în toi
  Forfota mare, imbulzeala si oameni gata sa se desparta cu ultimii bani, pentru ca pe masa de Pasti sa nu lipseasca nimic din bucatele traditionale a acestei sfinte sarbatori. Pina la Pasti au mai ramas zile numerate,iar locuitorii or. Floresti si oaspetii satelor din imprejurime, care inca nu au reusit sa-si faca cumparaturi petru ma ... Citeste mai mult »
Data: 03.05.2013, Vizualizari: 1065, Comentarii: 0,


Joia Mare, zi Sfântă
Astăzi creştii ortodocşi oficiaza Joia Mare a Paştelui, zi în care se prăznuieşte spălarea picioarelor ucenicilor de către Isus Hristos, Cina cea de Taină şi vinderea Domnului de către Iuda. Slujbe în această zi sfîntă pentru credincioşi, se fac practic în toate bisericile din ţară, creştinii ortodocşi vin pentru a se închina în faţa Mîtuit ... Citeste mai mult »
Data: 02.05.2013, Vizualizari: 1047, Comentarii: 0,


Sport de performanță, ieri un vis, azi realitate
Fiecare din noi are un scop şi un ideal în viaţă, spre care merge ani la rînd. La fel şi Andrei Ursatîi de mic copil a avut un cop în viaţa, de a deveni un sportiv de performanţă şi de a demonstra întregii lumi că merită să fie printre primii. Andrei face sport  din copilarie, susţinut de parinţi şi de antrenor a atins multe performanţ ... Citeste mai mult »
Data: 01.05.2013, Vizualizari: 1191, Comentarii: 0,


Săptămîna patimilor
De astazi crestinii ortodocsi intra în cea mai importantă perioadă dinaintea sarbatorii învierii Domnului Isus Hristos, saptamîna patimilor, care simbolizează durerea şi chinurile pe care Mintuitorul lea îndurat pentru ca pacatele oamenilor să fie iertate. Fetele bisericesti spun că în această săptămîna cu toţii ar trebui să fim mai ră ... Citeste mai mult »
Data: 29.04.2013, Vizualizari: 2379, Comentarii: 0,


Încă un pas spre combaterea traficul uman

În satul Mărculești din raionul Florești, la data de 25 aprilie sa desfașurat un seminar, care a avut ca scop scoaterea în evidență a problemelor legate de traficul uman, fapt care în ultimii ani a luat amploare și în Republica Moldova. Seminarul a fost organizat de catre Directia Cultură, Turizm, Tineret și Sport, sub ... Citeste mai mult »

Data: 26.04.2013, Vizualizari: 1212, Comentarii: 0,


Revolte printre absolvenții din or.Florești
  Anul acesta examenele de BAC vor fi susținute în 100 centre de BAC din toată tara, toate vor fi dotate cu camere de supraveghere. Aceste masuri "contra copiatului” au stîrnit multe nemulțumiri, atît printre profesori, cît și printre elevii absolvenți a claselor liceale. Nici elevii claselor a 12-ea din or. Florești nu au răm ... Citeste mai mult »
Data: 25.04.2013, Vizualizari: 1272, Comentarii: 0,


« 1 2 ... 116 117 118 119 120 ... 176 177 »
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate