Vineri, 19.04.2024, 16:16
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


15:57
Ziua Mondială de combatere și profilaxie a rabiei



   Vaccinați animalele, prelucrați rănile, adresați-vă pentru îngrijiri medicale în urma mușcăturii. Sub acest generic este marcată Ziua Mondială de combatere și profilaxie a rabiei și enumără cele 3 acțiuni necesare de a fi realizate pentru a preveni infectarea cu rabie și a salva vieți omenești.Pentru ca să aflăm ce știu oamenii despre prevenirea acestei  boli , am ieșit pe străzile orașului.
În Republica Moldova în fiecare an se înregistrează multiple cazuri de rabie animalieră, boală fiind depistată atît la animale salbatice – vulpi, hermine, jderi, cît și la cele domestice – bovine, căprine, ovine, cîini, pisici. În anul 2010 în țară au fost înregistrate 140 cazuri de rabie. Potrivit șefului direcțiri raionale sanitar-veterinare, Alexandru Prodan, anul trecut în raionul Florești au fost inregistrate 3 cazuri de rabie.
   Potrivit datelor oficiale, în Republica Moldova  majoritatea persoanelor bolnave de rabie anterior, s-au îmbolnăvit încercînd a prinde vulpi, hermine, jderi și care nu s-au adresat  după asistența medicală, fiind mușcate. Totodată anual 4500-5000 de persoane se adresează în instituțiile medicale, fiind agresate de diferite animale, în special de cîini cu sau fără stăpîni. Medicul traumatolog, Alexei Verbovici, a specificat că adresarea la medic este obligatorie.
   În RM imunizarea contra rabiei este gratuită, iar vaccinul fiind administrat la timp, este un preparat efectiv, ce asigură un grad sporit de securitate.


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1673 | | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate