Vineri, 19.04.2024, 00:05
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


20:00
Vacanță în siguranță


Colaboratorii Inspectoratului de Poliție Florești au întreprins o măsură de informare a elevilor din satul Gura Camencii din raionul Florești, despre regulile de securitate, pe care aceștia trebuie să le respecte în timpul vacanței de vară.
Reprezentații Inspectoratului de Poliție Florești atenționează elevii din raionul Florești că în perioada vacanței de vară pot apărea diferite pericole pentru viața și sanătatea lor. În acest context, polițiștii au mers în satul Gura Camencii, unde au venit cu o notă informativă pentru elevii din localitate.
”Daca va deplasati cu motoreta trebui sa aveti caseta de protective, chiar cazul care a avut loc nu demult in satul Gura Camencii, sa fi avut soferul caseta, raminea in viata, pasagerul a avut caseta si a ramas in viata. Cu bicicleta la fel trebuie sa va deplasati pe acostament. Dupa lectii treci drumul pe trecia de pietoni. Am vazut ca treceti drumul nu pe la trecerea de pietoni. Si la trecerea de pietoni trebuie sa va asigurati ca puteti traversa. Sa stiti ca viata are prioritate!”
Politistul de sector din localitatea, a explicat elevilor cu ce pericole se pot confrunta aceștia în perioada vacanței, daca nu vor tine cont de regulile de securitate.
”Daca plecati la scaldat cu plecati singuri, plecati cu parintii sau cu profesorii. Si la fel daca plecati la scaldat, nu luati cu voi lucruri pretioase. Si vreau sa va atentionez ca sa nu va apropiati de transformatoare sau sa scoateti careva piese. Daca aveti o problema sau va aflati in situatie de risc, ma telefonati ca sa solitionam problema.”
Este necesar de a informa copiii despre regulile de comportament în perioada vacanței. La rindul lor, ei trebuie sa tina cont de recomadarile celor adulti, spune ofiterul de presa al Inspectoratului de Politie Floresti.
Dina FOMIN – ofiter de presa INP Floresti
”Copiii au fost informati de riscurile la care pot fi supusi in cazul ca nu vor tine cont de recomandarile parintilor, a profesorilor si politistilor. Aszi de la politisti au primit sfaturi in privire la cum pot ajunge in situatii de accident in calitate de pietoni, cu bicicleta sau cu motoreta.”
La sfirsit elevilor li s-au inminat pleante cu informatii despre cum trebuie sa respecte regulile de securitate in timpul vacantei de vara. În cele trei luni de vara ale anului trecut, pe teritoriul raionului Floresti au fost inregistrate un caz de infractiune comisa de un minor, un caz de accident rutier cu implicarea unui minor, care s-a ales cu traume usoare, și 3 cazuri de abandon.


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1535 | | Tegs: vacanta, siguranta, stire | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate