Marti, 23.04.2024, 13:54
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


18:00
Ungheraşul Fericirii


Zilele acestea, a fost inaugurat Centrul de incluziune socială pentru copiii cu nevoi speciale cu sediul în incinta şcolii primare. Centrul de zi va asigura programe şi servicii menite să sprijine copiii, precum şi familiile lor. 
Asociaţia Obştească Ungheraşul Fericirii pledează, potrivit declaraţiilor conducerii, pentru crearea condiţiilor necesare traiului într-o lume solidară în care persoanele cu nevoi speciale nu sunt supuse marginalizării sub nici un aspect. 

În cadrul centrului de incluziune socială, se pune un accent deosebit pe consilierea părinţilor în legătură cu nevoile speciale ale copiilor şi aspecte legate de educaţia lor. Se încurajează formarea unor abilităţi pentru traiul independent al persoanelor cu nevoi speciale în propriile familii şi comunitate.

Centrul de incluziune socială , potrivit conducerii, îşi doreşte un parteneriat cu societatea civilă. În acest sens, un rol aparte revine acţiunii sociale, acţiunilor de voluntariat. În prezent, în cadrul centrului îşi desfăţoară activitatea 10 voluntari.

                        
Una din priorităţile centrului este dezvoltarea de parteneriate şi colaborarea cu organizaţii neguvernamentale, institutii şi cu alţi reprezentanţi ai societăţii civile, în vederea diversificării şi îmbunătăţirii programelor de incluziune socială oferite acestor copii.


Instituţia îşi propune facilitarea accesului copiilor cu nevoi speciale la o formă de educaţie în colectivitate, adecvată vârstei şi nevoilor individuale, creşterea capacităţii familiilor acestor copii de a face faţă situaţiilor dificile, întărirea solidarităţii sociale faţă aceşti copii şi ridicarea gradului de participare socială a acestora prin accesul mai uşor la serviciile şi programele comunitare. În cadrul centrului, copiii vor beneficia de o paletă bogată de servicii, axate pe programe educaţionale diferenţiate.

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1956 | | Tegs: Asociaţia Obştească Ungheraşul Feri | Rating: 1.0/1
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate