Joi, 25.04.2024, 14:09
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


19:02
Tinerii pentru dreptul de a fi auziţi


Centrele raioanale, în perioada februarie-martie sînt gazda unor dezbateri în cadrul cărora tinerii învaţă să indentifice şi să definească exact problemele cu care se confruntă la nivel local, învaţă să identifice soluţiile care ar permite depăşirea acestora şi modalităţile de implicare, de participare activă a lor în acest proces complex. 
Ludmila NAGRINEAC, Sef adjunct Directia Genarala Educatie, Floresti 
Fundaţia Est-Europeana implementează în parteneriat cu Asociaţia "Tinerii pentru Dreptul la Viaţă” proiectul naţional « Participarea Tinerilor în Moldova ». Scopul Proiectului este de a încuraja participarea tinerilor în procesul decizional din comunităţile lor.


La dezbatere au participat tineri de la liceele Ion Creanga, Miron Costin si Mihai Eminescu din or. Floreşti, şi  de la liceele din localităţile Frumuşica, Ghingeşti, Stefăneşti, Cuhureştii de Sus, Sănătăuca. 


Rezultatele dezbaterii au fost incluse într-o declaraţie transmisă  Administraţiei Publice Locale. Soarta acesteia va fi monitorizată de către un gup de lucru al elevilor.

10 dintre cei mai activi participanţi au fost selectaţi pentru a participa la urmatoarea etapă a discuţiilor ce se vor ţine la nivel naţional. Pina la sfîrşitul lunii martie în toate cele 36 unităţi administrative ale ţării vor fi organizate asemenea întilniri. Rezultatele acestora vor servi la elaborarea unei strategii naţionale pentru lucrul cu tinerii. Proiectul va spori participarea acestora în dezvoltarea socială a comunităţii.

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1612 | | Tegs: tineri, Frumuşica, dezbateri, Ion Creanga, Stefăneşti, Mihai Eminescu, Miron Costin, Sănătăuca., Cuhureştii de Sus, Ghingeşti | Rating: 1.5/2
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate