Simbata, 20.04.2024, 17:16
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


18:31
Solidaritate



Perioada rece a anului comportă riscuri importante pentru persoanele vârstnice rămase singure, nedeplasabile sau parţial deplasabile care îngheaţă de frig, persoanele care reprezintă urgenţe sociale. Si în acest an instituţiile abilitate au dispus măsuri de protecţie socială. 

Potrivit primarului, cetăţenii pot semnala persoanele vârstnice care necesită intervenţie de urgenţă la numărul de telefon cu program non-stop 22244. 
 
Echipa TV a chestionat ciţiva cetăţeni privind cunoaşterea acestui serviciu al primăriei.

Monitorizarea persoanelor vârstnice singure aflate în situaţie de risc este asigurată de către asistenţii sociali comunitari din cadrul Serviciului Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei şi de către 24 pensionari, membri ai Cosiliului Pensionarilor din or. Floreşti.

Activitatea de monitorizare desfăşurată de cei 24 pensionari este neremunerată financiar, fiind o acţiune socială de voluntariat.

In oraşul Floreşti în prezent nu există un Centru de noapte sau un Centru Social de urgenţă. 
     
Singurele soluţii pentru adăpostul persoanelor aflate în dificultate  astăzi sînt Spitalul Raional, azilul de la Prodăneşti a cărui capacitate déjà a fost depăşită de situaţie, şi azilul SPERANTA din satul Sănătăuca.


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1287 | | Tegs: persoanare, iarna, frig | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate