Vineri, 29.03.2024, 07:02
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


16:59
Siguranța copiilor în trafic


Siguranţa copiilor în trafic are o importanţă primordială. Din acest motiv, fiecare părinte care are copii mici trebuie să ţină cont de faptul că viaţa şi sănătatea copilului în trafic depinde de regulile de securitate rutieră. Pentru siguranţa copilului, atunci când acesta se află în automobil împreună cu părinţii, le trebuie să fie aşezat în scaunul special, situat pe bancheta din spate a automobilului. Famila Rotari din oraşul Floreşti ţine cont de aceste reguli.
Catalina ROTARI – părinte
”In primul rind pentru siguranta copilului si pentru ca mama sa conduca in liniste si sa fie atenta la drum. Nu a fost nevoie de a discuta pentru ca asta vine de la sine. Daca ai nevoie sa pleci undeva, nu poti sa lasi copilul pe scaun linga tine in fata, pentru ca nu este in siguranta, centura este pentru maturi si de aceea are nevoie de scaunel.”
Catalina Rotari considera ca scaunul auto este foarte important şi util pentru soferii care au copii mici.
Catalina ROTARI – părinte
”De cite ori stau in ambuteiaje sau frinez brusc, sigur copilul este mult mai protejat, decit sa stea in brate la cineva. ”
Fiecare sofer trebuie sa fie sigur ca atunci cind se depla seaza cu atutomobilul, copilul lui este in siguranta, considera Catalina Rotari din orasul Floresti.
Catalina ROTARI – mama
” In primul rind sa nu se porneasca la drum lung. Sa aiba grija la o frinare brusca, pentru ca poate sa se loveasca.in general daca ai capriciu de a cumpara o masina, trebuie sa ai posibilitate sa-ti sumperi si un scaun auto.„
Politia atentioneaza ca soferii trebuie sa respecte regulamentul Circulatiei Rutiere, inclusive în ceea ce ţine de transportatea copiilor in automobil.
Dina FOMIN – ofiţer de presă IP Floreşti
”Daca ne referim la transportarea copiilor, copiii trebuie sa se afle pe scaunul din spate. Acest fapt ofera mai multa siguranta copilului D-tra. Scopul politiei nu este de a sanctiona conducatorii auto, dar de face ca soferii sa fie constienti ca viata are prioritate si trebuie sa ofere mai multa siguranta atit lor cit si copiilor cu care se afla impreuna.„
Soferii care se abat de la regulamentul circulatiei rutiere, risca o amenda pina la 10 unitati conventionale. Nu acesta este, însă, argumentul de bază pentru a nu încălca regulamentul, ci siguranţa propriilor copii.  

 


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1174 | | Tegs: Trafic, siguranta, copiilor | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3450
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate