Vineri, 26.04.2024, 06:25
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


17:54
Ședința teritorială Florești al PDM


   Organizația teritorială Florești al Partidului Democrat din Moldova a convoacat ședința aleşilor locali ai  PDM pentru a discuta despre problemele stringente din ţară. La ședință au fost invitaţi primarii, consilierii raionali şi locali, aleși din partea PDM și membrii partidului. La eveniment a fost prezent Marian Lupu, Președintele Interimar al RM , Președintele Partidului Democrat și Secretarul General al PDM, Vitalie Vrabie.  
   Subiectul principal, ce a fost discutat, ţine de modalităţile depăşirii crizei politice din ţară şi rolul Partidului Democrat în acest proces. De asemenea, a fost analizată şi adoptată o poziţie privind situaţia din raionul Florești, în contextul pericolului de extindere a crizei administrative şi la acest nivel.
   De asemenea, în cadrul ședinței au fost discutate statutul și regulamentul de activitate a Asociaţiei Aleşilor Locali ai PDM, constituite la Adunarea Generală.
    Marian Lupu a anunţat că, la începutul anului viitor, Executivul urmează sa prezinte Strategia de descentralizare a APL, care va sta la baza punerii în valoare a tuturor funcţiilor şi responsabilităţilor aleşilor locali. Importanţa promovării acestei Strategii, potrivit liderului democrat, este dictată de dezechilibrele existente între autorităţile publice locale şi centrale, deseori APL fiindu-le delegate responsabilităţi, dar fără a li se acorda resurse. "Asta înseamnă ca va trebui să discutăm redistribuirea impozitelor, cum să lichidăm discrepanţele şi dezechilibrul existent”, a adăugat Marian Lupu, subliniind că PDM va asigura o platformă largă de discuţii cu societatea civilă, pentru ca reforma descentralizării APL să fie una viabilă.

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1541 | | Tegs: PDM, Marian Lupu, Partidului Democrat din Moldova | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 1
1 Gogu Gheorghe  
0 Spam
Bravo PDM, Bravo PL! Acestea-s doua partide care trebuie votate!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate