Simbata, 20.04.2024, 15:57
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


23:07
Şedinţa Consiliului Raional Floreşti



    Discuţiile în cadrul şedinţei Consiliului raional Floreşti au avut loc în incinta Casei de Cultură din or. Floreşti. Locuri libere au fost suficiente pentru toţi doritorii de a participa la dezbaterile publice. Pe parcursul a cinci ore, cu un repaus de 15 minute, au fost puse în discuţii 13 întrebări din agenda de zi. La şedinţă au fost nu doar mass media locală: ziarul "Drapelul” şi televiziunea FLORTV, dar şi televiziunea NIT.
Examinarea erorilor comise în executarea bugetului pentru anul 2010 incluse în raportul Curţii de Conturi nu a fost în ordinea de zi în cadrul acestei şedinţe, deşi în cadrul ultimei şedinţe acest punct a fost inclus. Acest raport urma să fie discutat încă 6 luni în urmă, la cererea Curţii de Conturi, atunci cînd a fost publicat în „Monitorul Oficial”. Pentru ca acest punct să nu fie inclus în ordinea de zi au votat Partidul Comuniştilor, iar pentru a fi inclus  - au votat majoritatea consilierilor din PLDM, PD, PL, PSD. 
   Pe ordinea de zi au fost incluse încă 4 întrebări.
În urma dezbaterilor aprinse s-a decis modificarea Regulamentului privind modul de funcţionare a Consiliului raional Floreşti, referitor la aceea că preşedintele raionului să nu rămînă la masa de prezidiu în timpul ședinței.

  Ca rezultat, a fost acceptată propunerea referitor la aceea, că la masa de prezidiu în timpul şedinţei vor fi doar 2 persoane, preşedintele şedinţei şi secretarul  Consiliului raional, această propunere fiind votată de majoritatea consilierilor. 
Prin decizia consilierilor, de acum fiecare cetăţean va avea acces la materialele referitoare la şedinţa Consiliului raional. Aceste materiale vor fi afişate la sediul Executivului într-un spaţiu accesibil publicului.
  De asemenea a fost discutat bugetul pentru anul 2012.

În cadrul discuţiilor referitor la bugetul raional, au fost expuse următoarele comentarii.

  Au fost introduse unele modificări referitoare la suma de 300 000 de lei alocată pentru ziarul raional „Drapelul”. Consilierii au venit cu o propunere în acest sens, şi anume de a distribui această sumă - 100 000 lei să fie alocaţi ziarului, iar restul 200 000 lei - altor surse mass-media..

  De asemenea, a fost prezentat raportul de audit al Curţii de Conturi, cu privire la utilizarea fondurilor bugetare  de către Consiliul raional Floreşti şi referitor la proprietatea publică în anul 2010.

   Cererile dlor Veaceslav Tocan şi Anatolie Cărbune au fost respinse din nou de către consilieri.
În cadrul şedinţei a fost discutată şi deschiderea următoarelor rute de autobuz: Zăliceni – Floreşti, Floreşti – Japca, Roşietici – Floreşti.
A fost aprobat reprezentant al Consiliului raional în instanţele de judecată.
Au fost incluse modificări în decizia Consiliului raional de constituirea o comisie de concurs. Au fost introduse modificări şi în bugetul pentru anul 2012. 

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1867 | | Tegs: Consiliului raional Floreşti | Rating: 3.5/2
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate