Simbata, 20.04.2024, 10:27
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


16:30
Sărbătoare pentru muzeografi și bibliotecari


În orașul Florești a avut loc o activitate consacrată zilei muzeografilor și a bibliotecarilor. Participanții la eveniment au discutat despre importanța mezeelor pentru Republica Moldova și a promovării acestora.
Cit de importanta este istoria pentru tara noastra si pentru intraga lume si cum trebuie valorificata aceasta efficient? Acestea au fost subiectele abordate în cadrul activității consacrata zilei muzeografilor si a bibliotecarilor, care a avutloc in incita Muzeului de Istorie si Etnografie din orasul Floresti. Unii dintre invitati s-au ales cu premii pentru activitatea sa. Muzeele sunt foarte pretioase pentru tara noastra, de aceasta parere este directorul muzeului din Floresti.
Elidia MURAFA – director Muzeul de Istorie și Etnografie 
”O importantadeosebita, pentru ca de rind cu alte institutii de cultura muzeul promoveaza cultura nationala, promovea traditiile si obiceiurile. Suntem oamenii care promoveaza valorile neamului nostru, muzeografii valorifica patrimobiul cultural prin acumularea de exponate, prin valorificarea lor prin expozitii raionale si daca suntem invitati, si la nivel de national.”
In raionul Floresti sunt 11 muzee. In acestea se regăsesc aproximativ 12500 de exponate. Potrivit directoarei Muzeului “C. Stere” din satul Ciripcau, Sabina Lozanu, in ultimii ani importanta muzeelor din tara noastra este in crestere.
Sabina LOZANU – director, Muzeul “C. Stere” s. Ciripcau
”Mai ales in ultimii ani muzeele au o importanta mare, vin turisti de peste hotare. Dupa parerea mea muzeele din tara noastra au o mare importanta fiidca arata nivelul de cultura a poporului nostrum, trecutul, prezentul. Sunt incintati oamenii de peste hotare care viziteaza muzeele , inseamna ca suntem o tara prospera.”
 Activitea a fost organizata de către Directia Cultura , Turism, Tineret si Sport a raionului Floresti. Organizatorii au depus effort pentru ca si in acest an sarbatoarea sa fie una reusita.
Ina LITRA- șefă direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport 
”Acest eveniment estedesfasurat de catre directia Cultura, Turizm, Tineret si Sport a Consiliului Raional Floresti. Pentru aceasta masura s-au alocat 6000 mii de lei, unde noi o sa mentionam cu diploma toti bibliotecarii si muzeografii si cu cadouri pretioanse.”
 Printre cele 12 mii de exponate, din muzeele raionului, se regăsesc:  lucrări ale meșterilor populari, obiecte pentru prelucrarea pământului, documente rare si altele. Ziua Internationala a Muzeelor a fost instituita in anul 1977, in orasul Moscova, la Consiliul International al Muzeelor. 


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1357 | | Tegs: stire, sarbatoare, muzeu | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate