Vineri, 26.04.2024, 07:40
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


11:44
Responsabilitatea personală a consilierilor locali a schimbat rezultatele votării


Exprimarea voturilor prin apel nominal la şedinţa Consiliului Orăşenesc Floreşti a influenţat luarea deciziei cu privire la întrebare, dezbaterile pe marginea căreia au durat aproximativ o oră.  Majoritatea consilierilor din Partidul Comuniştilor, consideră aceasta ca fiind o întrebare de tip majoră, au inclus-o pe ordinea de zi şi au pus-o în discuţie. Cu toate acestea, secretarul Consiliului a anunţat, că documentele necesare aferente acestei întrebări nu au fost pregătite, astfel această întrebare nu poate fi inclusă pe ordinea de zi.  În caz contrar, este o încălcare a legii.
Discuţia a fost axată pe aceea, că Consiliul Orăşenesc este acţionarul care deţine 100% din acţiunile  SA „Servicii Comunale Floreşti”. 
Potrivit lui Vladimir Celpan, vice-primar al or. Floreşti, întreprinderea nu mai este gestionată corespunzător şi pentru a restabili procesul de administrare, este necesar să fie autorizat un reprezentant al Consiliului Orăşenesc în cadrul acestei întreprinderi , care după spuse, este împiedicat în procesul de lucru, de a întruni o şedinţă extraordinară a acţionarilor în ianuarie 2012.
În plus, a fost sugerat "să fie autorizat primarul oraşului să coordoneze în scris  cu  reprezentantul Consiliului orăşenesc caracterul votării şi proiectele de decizii ale conducerii întreprinderii „Servicii Comunale Floreşti „”.
Directorul întreprinderii „Servicii Comunale Floreşti”, Sergiu Rusu are o părere diferită vizavi de cele expuse. Dumnealui susţine că toate rapoartele cu privire la activităţile întreprinderii, la solicitarea Consiliului Orăşenesc au fost prezentate şi discutate, inclusiv şi raportul de audit efectuat în 2010. Iar raportul de audit pentru anul 2011, va fi prezentat  nu mai devreme de luna aprilie 2012, despre care consilierii vor fi informaţi de îndată ce va fi prezentat raportul.
Potrivit directorului întreprinderii, reprezentantul Consiliului orăşenesc nu a fost împiedicat în procesul de lucru. Acest fapt a fost confirmat, de asemenea, în sala de şedinţă şi de reprezentantul care a fost nominalizat.
În timpul dezbaterilor au fost menţionate şi alte multiple încălcări ale legii. 
De aceea, consilierii au venit cu propunerea de a vota prin apel nominal, şi anume în acest caz, fiecare consilier este responsabil  pentru legalitatea deciziilor sale.
Rezultatele votării au fost după cum urmează - doar 10 din cei 20 de consilieri prezenţi au susţinut decizia comuniştilor, ce nu constituie majoritatea. Prin urmare, decizia nu a fost aprobată.
D 382


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1799 | | Tegs: consilul orasenesc, Servicii Comunale Floreşti | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate