Joi, 18.04.2024, 11:44
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


18:04
Poliţia Rutieră în campanie de securizare a pietonilor


Fiecare al treilea accident de circulaţie îl constituie tamponarea pietonilor, aceştia reprezentând cea mai vulnerabilă categorie de participanţi la traficul rutier.
În scopul profilaxiei şi prevenirii accidentelor cu implicarea pietonilor, în perioada 15 - 28 martie agenții rutieri vor distribui trecătorilor elemente fluorescent-reflectorizante. Datele statistice confirmă că utilizarea acestor elemente de către pietoni sporeşte de 5 ori distanţa la care poate fi identificat un pieton, pe timp de noapte.
În cadrul operaţiunii, agenţii constatatori vor monitoriza, în adiacentul trecerilor pietonale, comportamentul cetăţenilor în timpul traversării străzilor. 
Conducătorii auto, care nu vor acorda prioritate pietonilor, vor fi sancţionaţi cu o amenda de 200 lei şi cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.
Oamenii legii le recomandă pietonilor să respecte regulile de circulaţie şi să adopte o conduită preventivă pentru a fi un exemplu pozitiv pentru cei mici.
Potrivit datelor statistice, de la începutul anului curent, din 427 de accidente rutiere cu tamponarea pietonului, produse din vina conducătorilor de vehicule, în 274 de cazuri pietonii se aflau pe spaţiile destinate circulaţiei acestora (trotuare, pasaje pietonale).
De asemenea, s-a constatat că din culpa pietonilor, care au încălcat regulile de traversare a părţii carosabile, s-au produs 90 de accidente rutiere, în rezultatul cărora au decedat 16 persoane şi altele 75 de persoane sau ales cu diverse traumatisme.

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1897 | | Tegs: floresti, pietoni, politia, Mai, accident | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate