Joi, 25.04.2024, 08:21
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


18:19
Pămînturile moldovenești vîndute străinilor


     Stoparea vinderii terenurilor agricole , străinilor a constituit principala problemă de abordare în cadrul întrevederii Ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov cu șefii de direcții, conducătorii întreprinderilor agricole și activul raionului Florești.
 
      Cauza acestei probleme este,  că locuitorii raionului vînd terenurile agricole pentru bani de nimic, neștiind că ele intră în proprietatea unor cetățeni străini. Pentru un hectar de pămînt , li se oferă de la 4 mii, pînă la 6 mii de lei cel mult, pe cînd prețul real este de zeci de mii de lei mai mare. Dacă anul trecut, în raionul Florești erau vîndute 2 mii de hectare de pămînt, apoi în 2011 cifra a ajuns la peste 4 mii de hectare.
 
      Soluţiile pentru această problemă urmează a fi identificate, atît la nivel de raion , cît și la nivelul Guvernului Republicii Moldova .
 
     În cadrul vizitei de lucru întreprinse în raionul Florești, Vasile Bumacov a mai luat cunoştinţă de doleanțele conducătorilor întreprinderilor agricole, în ceea ce privește stabilirea impozitelor pe venit din anul viitor.

     În aceeaşi zi, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare a primit în audienţă un şir de cetăţeni ai raionului Florești, veniţi să găsească soluţii la întrebările reflectînd interesele şi preocupările comunităţilor ce le reprezintă.

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1676 | | Rating: 1.0/1
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate