Vineri, 19.04.2024, 04:58
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


19:10
Muzica,dans şi voie buna în satul Ciripcău


La 21 noiembrie a fost o zi specială pentru locuitorii satului Ciripcău,care au sărbătorit hramul localităţii.Această sărbătoare a devenit importantă prin felul cum oamenii o tratează,fiecare familie,respectîndu-şi obiceiurile si tradiţiile.Ca de obicei în această zi,sătenii au pregatit mese cu bucate gustoase,au adus ulcioare cu vin,au deschis larg porţile şi au aşteptat oaspeţii.
În această zi deosebită pentru săteni,primarul Mihail Donos a organizat un concert prin care au fost invitaţi:Geta Burlacu,formaţia Meloritm împreună cu Andrei Ştefăneţ.
Muzica ,jocul popular şi cîntecele de voie buna ,obiceiurile păstrate au reuşit să prindă în joc toate generatiile satului,de la bătrîni sfătuitori,la adulţi şi copii.
După cum afirmă locătarii satului Ciripcău, o asemenea manifestare a fost binevenită ,invitaţii au încîntat sătenii cu un extraordinar concert,dansurile şi muzica au răsunat în tot satul.
Hramul localităţii este o sărbătoare cu tradiţie veche în spatiul nostru cultural,care din an în an se serbează cu mult fast în tot mai multe oraşe ale ţării.Hramul ca fenomen de cultura se înscrie în tradiţia ospitalităţii.În baza documentelor vremii această sărbătoare a fost remarcată ca o trăsătură constantă a moldovenilor.Hramul a devenit un model cultural de viată pentru toţi locuitorii ţării noastre.

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1879 | | Tegs: Mihail Donos, Geta Burlacu, Ciripcău, hram | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate