Vineri, 26.04.2024, 10:46
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


07:28
Muncește pentru societate(1)



Femeile din Republica Moldova pe an ce trece se implica tot mai mult in dezvoltarea societatii. In afra de posturile de munca pe care le detin in domeniul serviciilor, ele sunt si buni politicieni, precum si Feodosia Bunescu, primar al satului Bahrinesti, din raionul Floresti. Ea considera ca fiecare femeie trebuie sa munceasca mult, ca sa atinga unele scopuri, iar daca o femeie este in politica, ea trebuie sa munceasca pentru oameni.
Feodosia Bunescu – primar, satul Bahrinesti, r. Floresti
”Acum eu cred ca obiectivele de baza sunt ca sa pun in evident fiecare cetatean al satul Bahrinesti, care are experienta sa de viata. Care de fapt constituie o resursa umana si aceasta resursa trebuie utilizata si ei sunt disponibili ca sa-si impartaseasca experienta. In satul Bahrinesti s-au realizat 62 de proiecte, iar domeniile sunt: agricultura, invatamint, mama si copii si altele.”
Doamna Feodosia se impaca destul de bine cu satenii in care localitate este primar. Considera ca pentru a avea succes, trebuie sa conlucrezi cu toata lumea.
Feodosia Bunescu – primar, satul Bahrinesti, r. Floresti
”Ajutori i-mi sunt toti oamenii din localitate, odata ca in aceasta activitate sunt antrenati chiar  si copii. De Pastele Blajinilor cimitirul era intr-o stare deplorabila. Copiii au mers prin sat si au adunat bani ca sa platim muncitorii care au facut curat la cimitir.”
O femeie le reuseste pe toate, de asa parere este Feodosia Bunescu. In afra de fuctia pe care o detine, reuseste sa petreaca timpul si cu familia.
Feodosia Bunescu – primar, satul Bahrinesti, r. Floresti
”Imi place muzica buna. Agreez familia, care este ofamile foarte buna. Ma bucur de sustinerea sotului si a copiilor, care impartasesc succesele satului. Imi plac calatoriile, natura.”
Locuitorii din satul Bahrinesti o considera pe doamna Bunescu un bun lider. Parerea lor este ca o femeie la conducere este un lucru care poate aduce multe beneficii pentru cetateni.
”Femeia este mai razbatatoare, mai indrazneata. Barbatul nu. Femeia stie mai bine problemele din sat, se ocupa mai mult de asta.”
”Sunt buni amindoi, dar femeia imi pare mai grijulie, mai gospodina, mai aproape de cei mai timizi, de cei mai anevoiosi, sunt buni amindoi.„
„Mult conteaza mintalitatea, pentruca barbatii se considera mai important, dar femeia este ca in familie, este gospodaroasa, adica se implica in toate domeniile. „
Doamna Feodosia Bunescu, primarul satului Bahrinesti considera ca in orice situatie trebuie sa muncesti mult, pentru a avea success.
Feodosia Bunescu – primar, satul Bahrinesti, r. Floresti
”Eu nu inteleg cum poti sa iesi la ora 5 din primarie, pentru ca problemele trebuie rezolvate pina l sfirsit. Un primar nu reuseste in opt ore. De obicei o zi de odihna trebuie sa lucrez ca sa hotarasc toare lucrurile.„
Feodosia Bunescu este primar al satului Bahrinesti, din anul 2007. Acum detine al treile mandat, in fuctie de primar. Este casatorita, are un fiu si de profesie este profesor. Din spusele ei a ales sa se baloteze la functia de primar, pentru ca considera ca poate schimba viata satului natal spre bine.

 


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1223 | | Tegs: munceste, societate | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate