Joi, 02.05.2024, 00:08
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


09:59
Muncește pentru societate


                          
In societatea contemporana rolul femeii devine unul tot mai important. De la munca casnica, care o data era ca o traditie, acum femeile se indreapta tot mai mult spre functii de conducere. Ala Stircu din orasul Floresti este conducatorul unui ONG, “Areopagus”. Ea stie cum este pentru o femeie sa reuseasca si munca casnica, dar si sa fie si un bun conducator. Spune ca la inceput a fost putin mai greu in activitatea sa, acum insa are multe lucruri cu care se poate lauda.
Ala STIRCU – conducator ONG “Areopagus”
”In scopul principal era informatizarea societatii din raionul Floresti,  dupa care scopul principal era unul umanitar. Daca la inceput proiectele care le-am adus in oras erau mai mult informationale, atunci mai tirziu noi am implimentat mai multe proiecte comunitare si in mod special in educatie.”
Doamna Ala, in afara de functia de conducator pe care o detine, are mai multe lucruri cu care se ocupa. De la organizarea diferitor seminare ,pina la desfasurarea a diferitor concursuri si serate.
Ala STIRCU – conducator ONG “Areopagus”
”Eu am deschis trei cercuri, de film, de teatru si de pictura. Tinerii care au participat, chiar au realizat trei filmulete, am facut un spectacol despre mama de ziua mironositelor si cercul de pictura efectiv au desenat icoane.”
Unul din cele mai importante proiecte care le-a implimentat doamna Stircu, a fost constructia unor vecee si lavuare pentru patru institutii de invatamint din orasul Floresti. Si elevii, si sprofesorii sunt nespus de bucurosi de implimentarea acestui proiect.
Adriana GORCEAG – profesor, Sc. Primara or. Floresti
”Este un proiect bine venit la noi in scoala, la noi copii sunt mici. Era foarte greu de iesit afara pe timp de ploaie si pe timp de frig, iar acum suntem ca o casa adevarata, e cald si bine.”
Doina BOIARSCHI – eleva
”Eu cred ca e foarte bine ca s-au construit aceste veceuri, pentru ca este o comoditate foarte buna si e cald , avem canalizare, caldura, eu cred ca este bine ca s-au format aceste veceuri.„
Cristina BEREZOVSCHI – eleva
„Eu consider ca in cadrul acestui proiect care mi s-a oferit veceu in scoala este bine, pentru ca avem mai multe comoditati.„
Conducatorul ONG-ului “Areopagus” din FLoresti, Ala Stircu, spune ca are multe planuri pe viitor. In foarte multe o ajuta familia.
Ala STIRCU – conducator ONG “Areopagus”
”Ma bucur ca am o familie intelegatoare si inteleg ca tot ce facem este pentru societate si ma implineste personal. Intelegind aceste lucruri ne straduim sa ajungem la un compromis.”
O femeie trebuie sa fie priceputa la toate si trebuie sa reuseasca indifferent in ce domeniu nu ar activa.
Ala STIRCU – conducator ONG “Areopagus”
”O femeie lider probabil daca i-si pune un scop ,se zbate sa il obtina. Eu am o parere foarte buna despre femeile casnice. Eu as dori sa am cinci copii si sa le reusesc pe toate si sa fiu cu zimbetul pe buze. Eu le consider si pe ele lider in familiile lor. O femeie lider reuseste indiferent unde se afla.„
Un studiu a aratat ca in companiile care pun accent pe egalitatea dintre femei si barbati în rândul angajaţilor, sunt cu 56% mai profitabile. Cu toate acestea, femeile mai au de trecut multe bariere, mai ales daca sunt in fuctie de conducator. Specialistii cred ca in societatea contemporana rolul femeii trebuie accentuat. Acest lucru v-a duce la urmari pozitive si la o dezvoltare mai fructuasa a societatii.

 


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1120 | | Tegs: stire, societate | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate