Joi, 25.04.2024, 07:11
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


17:20
Mersul pe role poate avea urmări grave


MERSUL PE ROLE POATE AVEA URMĂRI GRAVE
In ultimul timp, mersul pe role a deveit o activitate tot mai accesibilă și deseori practicată, în special de către copii. Mai mult decât atât, mersul pe role, a devenit și un mijloc de transport. Cu toate că părinții informează copii despre regulile de securitate în timpul plimbatul pe role, sunt înregistrate cazuri, unde copii plimbându-se pe role, sunt implicați în diferite accidente. Copiii din orașul Florești, cunosc regulile de comportament în timpul plimbării pe role.
Vox
”Sigur ca stim, pentruca daca nu vom sti, exista multe pericole, daca ne deplasam pe strada.”
”Sigur ca stiu. Daca nu vom avea pe nimeni alaturi si ne vom deplasa pe strada, putem sa ne traumam.„
Copiii cunosc despre locurile, în care este permis plimbatul pe role, dar si ce urmari grave ar putea avea acesta, atunci când sunt încălcate regulile.
Vox
”In locurile un sunt amenajate parcurile si nu circula automobilele.„
„Deoarece poti fi implicat intr-un accident sau poti cadea pe strada.„
Parintii trebuie sa informeze cit mai des copii cu privire la regulile de Securitate în acest sens. Scoarta Ion, din orasul Floresti este constient depsre pericolul care il paște pe copilul său atunci cind acesta iese la plimbare pe role in stada. De aceea de fiecare data il avertizează.
Ion SCOARTA – parinte
”Le spun sa nu iasa in strada, sa nu aiba viteza mare sis a fie atenti la drum. Regulile trebuie sa le cunoasca fiecare copil, da iese in strada. Acum este transport mult, regulile trebuie sa le cunoasca, la traversarea strazii pot fi traumati copiii si nu numai traumati sau si mai rau, regulile le cunosc.”
Politia avertizeaza parintii si copii despre pericolul plibatului pe role in locuri interzise. Iar echipamentul special predestinat plimbatului pe role, poate salva copilul de diferite traume, spune Gavriil Ghilas, maior de plotie.
Gavriil GHILAS – maior de poliție
”La deplasarea pe role, este necesar obligatoriu casteta pe cap, sa poarte minusi pe miini, aparatori pentru genunchi, pe coate. Se plimba pe role numai in locuri special amenajate, ingradite, sa nu fie accesul mijloacelor de transport, pentru ca atunci cind este accesul mijloacelor de transport, automat apare riscul de accidente rutiere. In cazul cind sunt accidente rutiere sunt consecinte diferite, incepind cu prima plaga si terminid cu cazurile fatale.”
Patrivit unui studiu sociologic relizat in Moldova in anul 2014, 88 % din respondeti (adulti care au in grija copii de la 0 la 18 ani) cunosc despre obligativitatea cerintelor de purtare de catre copii a castilor de protectie in timpul deplasarii cu bicicleta si rolele, totodata studiul mai arata ca doar 6% ditre copiii respondentilor in cauza poarta toate elementele de protectie (casca, cotiere, genunchere, manusi), iar 47,8 % dintre copii se plimba cu rolele si bicicleta fara nici un element de protectie.

 


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1253 | | Tegs: stire, Role | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate