Vineri, 19.04.2024, 16:31
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


19:34
Marcarea Zilei Internaţionale a drepturilor omului, soldată cu încălcarea acestor drepturi


În fiecare an, la 10 Decembrie, în lumea întreagă este sărbătorită Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Constituţiile  tuturor ţărilor şi Convenţia ONU cu privire la drepturile omului, precum şi legile adoptate, conferă dreptul fiecărui cetăţean să îşi cunoască drepturile şi să fie în măsură de a le proteja.
Televiziunea FLOR TV, în calitate de cetăţean obişnuit a decis să ia cunoştinţă înainte de şedinţa Consiliului raional, programată pentru 9 decembrie, cu materialele pe baza cărora vor fi luate decizii, dar am fost refuzaţi de secretarul Consiliului raional.
Legea privind administraţia publică locală şi Legea privind transparenţa în procesul decizional obliga autorităţile publice de a informa şi de a asigura accesul publicului la proiectele de decizii. 
Anunţul referitor la desfăşurarea şedinţei publice trebuie să fie afişat la sediul autorităţilor publice într-un spaţiu accesibil publicului. 
Dar afişul respectiv nu l-am găsit.
Secretarul Consiliului raional, Nicolae Catruc, a refuzat să ne ofere interviu, dar a confirmat, că  proiectele de decizii nu au fost afişate.
Televiziunea FLORTV a primit doar ordinea de zi a şedinţei, dar ceea ce ţine de proiectele de decizii, dumnealui a specificat, că sunt eliberate doar consilierilor şi nu cetăţenilor.
Iată ce părere au consilierii despre acest caz.
Reprezentanţii Partidului Comuniştilor şi Partidului Liberal au refuzat să comenteze situaţia dată.
În ordinea de zi a şedinţei Consiliului raional a fost inclusă  şi adoptarea bugetului pentru anul 2012. 
La întrebarea, dacă cetăţenii sunt la curent, că va fi adoptată Legea cu privire la repartizarea mijloacelor financiare  din bugetul raional, am primit următoarele răspunsuri.
Şedinţa Consiliului raionul Floreşti va avea loc vineri, 9 decembrie, la ora 10, în incinta Casei de Cultură din or. Floreşti.


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1837 | | Tegs: Secretar, Drepturile Omului, Nicolae Catruc, Consiliului raional | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate