Joi, 25.04.2024, 21:15
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


18:51
Lipsa transparenţei CEMV nemulţumeşte populaţia


Nemulţumirea cetăţenilor faţă de activitatea Consiliului primar teritorial de expertiză medicală a vitalităţii constituie motivul unor discuţii aprinse în societate.  Printre reclamaţiile pacienţilor sînt operativitatea de lucru scăzută a medicilor, informarea insuficientă, orarul de lucru incomod  şi  aprecierea incorectă a pierderii capacităţii de muncă.
In cadrul întîlnirii recente cu locuitorii oraşului, 
La randul său, preşedintele consiliului primar de expertiză medicală a vitalităţii, Mihai MÂŢU, susţine că utilizarea tehnologiilor informaționale este o condiţie esenţială în reformarea sistemului de determinare a dizabilității. Aceasta ar permite reducerea timpului necesar pentru completarea, verificarea şi stocarea informației, asigurarea transparenței procedurilor de determinare a dizabilității.
Rugat să comenteze acuzaţiile unor cetăţeni privind intervenţia medicilor în favoarea pacienţilor neprogramaţi pentru ziua examenului medical, Mâţu Mihai a dat urmatorul răspuns:
Republica Moldova a iniţiat un proces de reformare a sistemului de protecţie socială a persoanelor cu dizabilităţi. In acest sens, potrivit unui proiect de lege, echipa multidisciplinară de specialişti din cadrul instituției de determinare a dizabilității va dispune de o bază tehnico-materială adecvată  şi de un sistem electronic de documentare şi arhivare a datelor care va permite asigurarea transparenței  şi simplificării procedurilor de accesare a serviciilor de către persoanele cu dizabilități.
Astăzi există 17 consilii primare de expertiză medicală a vitalităţii  care deservesc cele 33 raioane ale ţării.

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1625 | | Tegs: RM, ministr, mihai Matu, dizabilitati | Rating: 1.0/1
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate