Vineri, 26.04.2024, 00:27
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


07:17
La ,,Izvoarele înțelepciunii”


La Florești a avut loc etapa raională a concursului „La izvoarele înțelepciunii”, dedicată scriitorului român Ionel Teodoreanu. Participanții la concurs trebuiau să-și manifeste cunoștințele din biografia și opera scriitorului.
În cadrul concursului au participat 27 de elevii din clasele a VIII-X-a. Din spusele organizatorilor, în raionul Florești, anual se desfășoară un concurs literar pentru elevi. Acesta are loc în două etape. Cea dintâi constă într-un test, în care participanții trebuie să marcheze răspunsurile corecte, iar cea de-a doua reprezintă o testare în formă orală.  
Valentina Gheorghiță - coordonator specialist la direcția de educație 
”Anul acesta se organizează concursul în baza operei scriitorului român Ionel Teodoreanu,elevi vor participa în două etape .Etapa întîi constă într-un test în care elevi trebuie să marcheze răspunsurile corecte și etapa a doua un test oral la care elevi trebuie să die răspunsuri orale”
Precum a menționat Valentina Gheorghiță, elevii au lecturat toate cele trei volume a scriitorului român Ionel Teodoreanu. Odată venind la concurs, ei sunt pregătiți, întrucât asta îi ajută să se dezvolte spiritual și pe plan moral, astfel ei tind spre rezultate bune, chiar dacă au emoții.
Valentina  GHEORGHIȚĂ- coordonator specialist la direcția de educație 
”Să sperăm că vom avea concurenți și la concursul republican și fin că am mai avut și în anii precedenți chiar elevi care a participat în românii la acest concurs.”
Gloria  Harpăilă elevă clasei a IX  la L.T ”Mihai Eminescu ”
„M-am pregătit foarte mult timp pentru acest concurs am depus mult efort și sper să am rezultate mari. Am mari emoții.”
Elevii au dat dovadă de cunoștințe profunde în ceea ce ține de activitatea și creația literară a scriitorului, iar concursul s-a desfășurat într-o atmosferă dinamică. Câștigători concursului sunt: Emilia Gulii, elevă a Liceului Teoretic Ion Creangă or. Florești,  Ionela Cheza, elevă a Liceului Teoretic Mihai Eminescu or. Ghindești, și Mădălina Cîrstea, elevă a Liceului Teoretic s. Sănătăuca. Acești elevi vor apăra onoarea raionului Florești, la concursul republican care se va desfășura la Chișinău.

 


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1483 | | Tegs: stire, Izvoare | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate