Luni, 25.09.2023, 00:58
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


13:30
In sprijinul persoanelor cu dizabilitatiPovestea persoanelor cu dizabilităţi este o poveste de viaţă, trăită pe margini. Istoria persoanelor invalide, de cele mai multe ori ţintuite la pat, este în mare măsură  o istorie de tăcere, pentru că aceste persoane uneori sunt marginalizate chiar şi de cei apropiaţi. Dacă se judecă valoarea unei vieţi după criterii de eficienţă, de productivitate, de economie, societatea ar fi determinată să suprime viaţa persoanelor cu dizabilităţi, care nu doar că nu sunt rentabile, dar costă foarte mult pentru că necesită multe îngrijiri
O societate care elimina o parte din membrii sai este o societate saracă. În întreaga lume există mai mult de 500 milioane de persoane cu dizabilităţi care sunt îndreptăţite să aibă aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi cetăţeni.
Cemîrtan Fevronia, o bătrînică în vîrstă de 71 de ani, invalidă de gradul II, locuieşte de una singură, bucurînduse de bogaţia pe care o are: o fiică şi doi nepoţi.
Sincron: Fevronia CEMÎRTAN, a.n 1940, invalidă gr.II, or. Floreşti
În clipele ce urmează, vom afla care este părerea doamnei Angela Mutruc, preşedintele Asistenţei Sociale din or. Floreşti, despre aceste persoane.
Sincron: Angelina Mutruc, şef-adjunct al direcţiei Asistenţei Sociale din or. Floreşti
Istoria Fevroniei  Cemîrtan , este pregătită de către televiziunea FlorTV în cadrul campaniei media, dedicată zilei de 4 decembrie, ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1774 | | Tegs: persoane cu dezabilitati, Fevronia CEMÎRTAN, invalidzi | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3446
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate