Vineri, 26.04.2024, 05:50
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


18:43
În sprijinul persoanelor cu dizabilităţi


iPovestea persoanelor cu dezabilităţi este o poveste de viaţă, trăită pe margini. Istoria persoanelor invalide, de cele mai multe ori ţintuite la pat, este în mare măsură  o istorie de tăcere, pentru că aceste persoane uneori sunt marginalizate chiar şi de cei apropiaţi. Dacă se judecă valoarea unei vieţi după criterii de eficienţă, de productivitate, de economie, societatea ar fi determinată să suprime viaţa persoanelor cu dizabilităţi, care nu doar că nu sunt rentabile, dar costă foarte mult pentru că necesită multe îngrijiri
Poţi înţelege prin ce chin trec aceste persoane doar atunci cînd eşti aslături de ele,zi de zi. Viaţa persoanelor cu dezabilităţi este proiectată pe o singură cale, cea a disperării, unde mereu speră că într-o bună zi vor primi un ajutor cît de mic din partea statului.
Guţu Serafima, în vîrstă de 61 de ani, invalidă de gradul II, locuieşte împreună cu fiica Guţu Galina, invalidă de gradul II şi soţul Nicolae Guţu, invalid de gradul II. Această familie nu a cunoscut niciodată ce este fericirea, a ştiut doar ce este durerea şi chinul.
În clipele ce urmează, vom afla care este părerea doamnei Angela Mutruc, preşedintele Asistenţei Sociale din or. Floreşti, despre aceste persoane.
Istoria familiei Guţu, este pregătită de către televiziunea FlorTV în cadrul campaniei media, dedicată zilei de 4 decembrie, ziua internaţională a persoanelor cu dezabilităţi.


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1487 | | Tegs: 4 decembrie, invalidzi, persoaner cu dezabilităţi | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate