Vineri, 26.04.2024, 05:59
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


11:26
Impozitele locale în creştere cu 20 la sută


Cotele impozitelor locale care vor intra în vigoare din data de 01.01.2012 vor fi cu 20 la sută mai mari faţă de anul precedent.
Modificările  cotelor de impozitare  au fost adoptate de către Consiliul  Orășenesc  Floreşti  după dezbateri aprinse.
   În cadrul discuţiei privind mărimea taxelor locale, unii consilieri s-au expus contra majorării, argumentînd că situaţia reală a întreprinderilor mici şi mijlocii este de neinvidiat. Prin urmare, calculul impozitelor ar trebui să fie diferenţiat, a declarat consilierul Zinaida MANDALAK.

Un alt punct de vedere se referă la cei ce ascund venituri şi prezintă pierderi în cadrul activităţii sale în mod deliberat. În acest caz, micşorarea cotei de impozitare este nejustificată, a declarat consilierul Viorel Paladi.
În ţara noastră impozitele se calculează din venituri rezultate din activitate, în timp ce în ţările civilizate calculul impozitelor are loc din vânzări, a declarat consilierul Andrei VERENCIUC, ce reprezintă o abordare de impozitare mai realistă.
În final, consilierii au aprobat cotele de impozitare şi au votat pentru modificările cotelor aplicate pentru următoarele activităţi. Astfel, taxa pentru unitățile comerciale care comercializează produse farmaceutice va constitui 8000 lei vizavi de 6000 lei. Staţiile de benzinărie vor achita nu 5000 lei, dar 20.000 lei. Impozitul pentru servicii de vulcanizare şi schimbare cauciucuri în 2012 va constitui nu 3000 lei, ci 3600 lei. Cea mai semnificativă majorare, de la 30 000 lei la 50 000 lei se referă la jocurile de noroc.


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1678 | | Tegs: dezbateri, Impozitele, Consiliul Orășenesc Floreşti | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate