Joi, 25.04.2024, 06:36
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


18:33
Ilegalitatea alegerii conducerii raionului – examinarea a fost amînată


  Majoritatea consilierilor raionali susţin, că preşedintele raionului şi trei vicepreşedinţi au fost aleşi în mod ilegal. Dar fără concluzia comisiei juridice acest subiect nu a fost discutat la şedinţa extraordinară a Consiliului Raionul Floreşti, convocată pe data de 23 decembrie.
Drept încălcare, după părerea consilierilor, se consideră lipsa unui cvorum la prima şedinţă a Consiliului, care are loc după alegeri, atunci cînd au fost aleşi preşedintele şi vicepreşedinţii raionului.
  Atunci, deciziile au fost luate de către 17 consilieri, şi nu de 22 , constituind 2/3 din numărul consilierilor aleşi, în conformitate cu legea „Cu privire la administraţia publică locală”. Acum, însă, majoritatea consilierilor, 18 din cei 33 de consilieri – din cadrul partidelor PLDM, PDM, PL, PSD, solicită ca deciziile luate de către Consiliul raional  la data de 15 iulie 2011 să fie abrogate.
  Această întrebare a fost introdusă pe ordinea de zi, însă a fost scoasă pînă la urmă, din cauza lipsei concluziei comisiei juridice, care nu a fost reunită nici în ajunul şi nici în ziua şedinţei Consiliului raional.
  Preşedintele comisiei juridice – Iurie Arhip, a motivat prin aceea, că nu au fost respectate termenele procedurii de examinare, adică materialele ar fi trebuit să fie prezentate comisiei cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţă.
Majoritatea consilierilor consideră, că această întrebare intenţionat nu a fost examinată de către comisie, asta pentru că componenţa comisiei este formată în majoritatea din membrii Partidului Comuniştilor.
  Mai mult ca atît, comisiei i-a fost propus ca şedinţa să aibă loc în acel moment, în sală în prezenţa consilierilor, luînd în considerare că şedinţa avea caracter extraordinar. Referindu-se la exemplul comisiei financiare, care s-a reunit în ajunul şedinţei pentru examinarea întrebărilor de caracter major. Dar această propunere a fost respinsă.
Majoritatea consilierilor, au obligat comisia de a petrece şedinţa, adică au votat în acest sens şi au anunţat repaus de 15 minute. La ce comuniştii au reacţionat în mod diferit.
  În timpul pauzei nu a avut loc şedinţa. 
  Potrivit preşedintelui Comisiei juridice, putem presupune, că legalitatea alegerii conducerii raionului ar putea fi examinată la următoarea şedinţă a Consiliului raional.

Categoria: Noutati | Vizualizari: 2105 | | Tegs: PDM, consiliul raional, pl, consilieri, psd, PLDM | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate