Vineri, 26.04.2024, 01:37
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


18:48
Fumatul-plăcere periculoasă


Fumatul este cunoscut de mult timp o cauză evitabilă care dăunează grav sănătăţii,fumatul poate fi considerat "o plăcere periculoasă” pentru că fiecare ţigară fumată scurtează viaţa cu aproximativ 15 min.

Consumul de tutun este unul din factorii principali ce duc la deces şi care poate fi prevenit. Peste 5 milioane de oameni mor anual în lume în rezultatul consumului de tutun - această cifră este mai mare decît decesurile în urma HIV/SIDA, malariei şi tuberculozei luate împreuna. Exista peste 4000 de substanţe chimice care formeaza fumul de ţigara,iar majoritatea sunt toxice.

Creşterea cea mai accentuată a numarului fumătorilor din ultimii ani se constată în rîndurile femeilor şi tineretului, numarul tinerilor fumatori fiind mai mare în randul celor care provin din familii de fumători. Desi sunt bine cunoscute efectele vătămatoare imediate si indepărtate ale fumatului asupra sănatatii, tinerii si tinerele încep sa fumeze ocazional sau devin fumatori permanenţi din cele mai diferite cauze.

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1413 | | Tegs: Fumatul | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate