Simbata, 27.04.2024, 05:27
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


12:44
FRUNZELE CĂZUTE – O PROBLEMĂ NESOLUŢIONATĂ



Movile de frunze tomnatice devin mai multe. Acestea sunt peste tot - la marginea bordurilor şi  pe străzile oraşului, urnele de gunoi se transformă în enorme depozite de deşeuri. În acelaşi timp, directorul „Servicii Comunale Floreşti” S.A. Sergiu Rusu afirmă că, ei nu sunt în stare să asigure evacuarea completă a resturilor vegetale.
De la 1 octombrie  în cadrul organizaţiei a fost implementată o nouă sistemă computerizată care monitorizează evacuarea deşeurilor şi nivelul de consum de combustibil, astfel fiind înregistrate cheltuieli. 101m3 de gunoi sunt evacuate în fiecare zi în locul celor 35 m3 cum era prevăzut în contractele încheiate.
Din spusele directorului, frunzişul este ridicat de 3 ori pe săptămînă - luni, marţi si vineri. Cantităţile foarte mari de frunze căzute demonstrează faptul, că oamenii nu le mai dau foc .
Cum a declarat inspectorul şef „Inspecţia Ecologică Floreşti” Vitalie Ciorbă, în ultima perioadă totuși au fost comise încălcări, fiind soldate cu amenzi.
În prezent, gunoiul este transportat la rampa de gunoi orăşenească autorizată, unde este depozitat într-o groapă comună, indiferent de originea deşeurilor, inclusiv şi frunzişul. Implementarea unui sistem de depozitare a frunzelor, spre a obţine îngrăşăminte organice (necesare sectorului agrar) de către „Servicii Comunale  Floreşti” ar fi posibilă doar atunci, cînd va fi organizat un mod de colectare separat a gunoiului. 


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1798 | | Tegs: Servicii Comunale Floreşti, Sergiu Rusu, frunze, floresti | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate