Joi, 28.03.2024, 14:29
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


16:32
Cum ar trebui să fie toaleta publica


Starea toaletelor publice în or. Floreşti trezeşte nemulţumiri în rîndul cetăţenilor şi aceasta este confirmată prin materialul video, expediat la redacţia televiziunii Flor TV. Autorităţile susţin că nu dispun de fonduri necesare în buget pentru a fi alocate în această direcţie, iar agenţii economici nu sunt cointeresaţi.
 Din cele trei grupuri sanitare la nivelul întregului oraş, unul este amplasat în parc, din apropierea Casei de Creație, celelalte două se află în apropiere de policlinică şi lîngă Casa de Cultură, ultimul este închis, deoarece este într-o stare deplorabilă. 
Unii consideră că starea toaletelor publice este mai bună anul acesta comparativ cu anul precedent. 
Curăţarea toaletelor publice se efectuează de către un reprezentant al întreprinderii "Servicii Comunale Floreşti”. Conform normelor, curățarea toaletelor include: măturatul, spoitul şi salubrizarea. Dar, conform spuselor specialistului, primăria nu a alocat bani pentru lucrările date în acest an. Wc – urile publice s-au transformat în adevarate focare de infecţie, luînd în considerare că gropile dedesubtul toaletei nu s-au curăţat în ultimii trei ani.  
Există totuşi şi wc-uri cu condiţii bune, dar pentru contraplată. La piaţa centrală, toaleta publică s-a transformat în una comercială.
Atragerea de investiţii pentru amenajarea toaletelor publice nu este posibilă. Investitorii sunt cointeresaţi de condiţiile toaletelor şcolare şi un astfel de proiect ne-am propus să-l realizăm, a declarat directorul ONG-ului "Areopagus" Ala Stîrcu. Această organizaţie a reuşit să atragă investiţii pentru mai multe proiecte, realizate în oraşul şi raionul Floreşti.
Potrivit vice-primarului or. Floreşti, Vladimir Celpan, totul depinde de cîţi bani dispunem. Dacă, în anul viitor, în urma alocării în direcţiile prioritare vor rămîne bani, poate că aceste resurse vor fi îndreptate pentru repararea toaletelor publice.
Potrivit informaţiilor prezentate de Primăria or. Floreşti pentru construcţia unui nou veceu lângă Casa de Cultură este necesar de 165 mii lei, pentru repararea wc-urilor din apropierea Casei de Creaţie - 98 mii lei, şi cel de lîngă policlinică - 45 mii lei.

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1577 | | Tegs: toalet, Servicii Comunale Floreşti, Wc – urile | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3450
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate