Vineri, 26.04.2024, 08:11
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


16:10
Consiliul Raional, vicepreşedinţii concediaţi de două ori


La ședința Consiliului raional Floreşti, preşedintele ședinței, Vitalie Ungureanu, a inaintat propunerea ca preşedintele raionului să nu rămînă la masa de prezidiu în timpul ședinței. Potrivit lui, Mihail Rusu ar trebui să se mute la masa de alături, conform Legii privind administraţia publică şi Regulamentului Consiliului raional, unde este stipulat că la masa de prezidiu pot fi doar preşedintele ședinței şi secretarul  consiliului.
Propunerea dată nu a fost votată de majoritatea, acumulînd doar 13 voturi. Faţă de cele 15 voturi împotrivă. Unii şi-au exprimat opinia conform căreia aceasta este o tradiţie care nu ar trebui să fie schimbată.
 Avocatul Consiliului Raional, Dumitru Colţa a prezentat consilierilor concluzia preliminară a instanţei de judecată cu privire la suspendarea deciziei Consiliului Raional, adoptată la data de 30 septembrie 2011 cu privire la privarea drepturilor vicepreşedinţilor raionali, Tocan Veaceslav şi Cărbune Anatolie de la exprimarea votului de neîncredere. Instanţa va analiza petiţia, în care sunt stipulate cerinţele privind despăgubirile pentru daune morale şi materiale în sumă de 500 mii lei pentru fiecare reclamant. Această sumă, de un milion de lei, reclamanți cer să fie reţinută din fondurile consiliului raional şi de la cei 18 consilieri care au votat.
Consilierii pun la îndoială acţiunile avocatului Dumitru Colţa cu privire la protejarea  intereselor acestora în instanţa de judecată. Astfel, a fost propusă candidatura lui Andrei Balan pentru prezentarea intereselor Consiliului Raional în instanţa de judecată.
Mai mult ca atât, consilierii au votat pentru un şir de cerinţe, printre care şi eliberarea repetată din funcţia deţinută de vicepreşedinţi de raion.
În cadrul ședinței au fost discutate 11 întrebări, printre care, proiectul de buget pentru anul 2012, raportul privind realizarea bugetului 2011 pentru primele 9 luni, precum şi darea în arendă a spaţiilor din incinta clădirii Consiliului Raional.
Preşedinte următoarei ședințe a fost ales Mihail Lucinschi, consilier PLDM.


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1572 | | Tegs: PDM, PCRM, Vitalie Ungureanu, Consiliului raional Floreşti, Mihail Rusu, PLDM | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate