Marti, 23.04.2024, 20:53
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


21:23
CONSILIUL RAIONAL FLOREȘTI-ÎNCERCAREA DEMOCRAȚIEI







Sedința neordinară a Consiliului Raional Florești a decurs într-un mod neobițnuit. A durat trei ore și jumătate cu o mică întrerupere, necătînd la faptul că din cele opt întrebări la ordinea de  zi au fost discutate doar patru. Consilierii au discutat într-un mod deschis, sincer au făcut schimb de păreri în ceea ce privește obstacolele cu care se întîlnesc în activitatea lor,dar uneori n-au pierdut momentul să se acuze reciproc.
  Ședința a început în componența a 33 de membri. Din start, unul din consilierii PD a cerut ca proiectele deciziilor să li se propună  consilierilor cu trei zile înainte, dar nu la începutul  ședinței ca de obicei.
   La ordinea de zi au fost propuse opt întrebări. S-a votat pentru discuția a doar patru.  Celelalte patru, care se refereau la divizarea finanțelor, au fost amînate, deoarece în continuare urma să se revadă componența comisiei pentru finanțe.
   Apoi a urmat înmînarea  mandatelor a 10 noi candidați pe lista partidelor PCRM, PD, PSD,PLDM.
   Următoarea întrebare despre unele modificări în componența comisiei pentu finanțe a urmat cu multe dezbatri. Astfel ,s-au propus două variante de hotărîri ale consilierilor.Prima întocmită de către secretarul Consiliului Raional, nu a corespuns cu varianta  de la ședința precedentă. Și varianta a doua care urma să fie propusă. 18 consilieri din 33 au propus să fie excluși din comisie V.Tocat și R.Zelenenco, fiind înlocuiți cu alte două candidaturi, pentru că ei au ieșit din PD, care în comisia dată din 7 ocupă 2 locuri.
   PD i-a propus pe Aliona Mandatîi și Constantin Olaru.  Deoarece candidatul independent R.Zelenenco și V.Tocan sînt membri ai blocului PCRM, consilierii din acest partid au fost împotriva excluderii acestora  din comisia de finanțe. Hotărîrea  și-a găsit soluție după multe dezbateri și o scurtă pauză, la inițiativa comuniștilor. În rezultat, consilierii R.Zelenenco și V.Tocan au rămas să activeze în comisie,dar xcu exluderea altor doi membri din PCRM.
   Întrebarea despre elibarea din funcție ai vicepreședințlor  V.Tocan și A.Cărbune, în rezultatul votului de neîncredere, a urmat cu multe discuții. 18 consilieri din 33 au votat pentru această hotărîre.


Categoria: Noutati | Vizualizari: 3080 | | Tegs: Consiliului Raional Florești, psd, Pd, PCRM, PLDM | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 4
4 Gheorghe Harea  
0 Spam
Of, iar comunisti la Floresti. Ajunge mai oameni buni. Cind o sa inteleaga odata lumea ca comunistii ne duc Moldova de ripa. Jos Rusu cu toata mafia lui. Carbune la pensie. Ai fost in 100 de partide, care-i a 101 partid? Panis, Sergiu Rusu, Petru Rusu- intelegeti-va si alegeti unul din voi Presedinte. Chiar nu va puteti intelege?

3 Andrei  
0 Spam
Jos Fascizmu JOS RUSU

2 Presedintele  
1 Spam
Eu socot ca domnul Carbune n-are dreptate daca striga jos comunistii. L-am crezut patriot dar el se vede ca nu-i patriot. Pe dinsul l-am ajutat cum am putut, dar el a socotit ca Mihail Stepanovici nu intelege incotro bate el. Ii pacat ca socotind pe cineva de barbat te pricepi pe urma ca el nu-i acela care ai socotit, adica patriot si om cinstit.

1 Carbune  
0 Spam
Jos comunistii, jos Mihail Rusu!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate