Vineri, 19.04.2024, 06:50
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


18:51
Ce înseamnă pentru o femeie să fii lider într-o lume a bărbaţilor ?


Deşi imaginea femeii de succes este înca o noţiune controversată la noi în ţară, femeile continuă să urce pe scara ierarhică, fie polică sau business. Ele au început să obţină carierele dorite, dovedind că pot fi performante în domeniul în care activează. Una dintre acestea este Galina Voleanschi. Despre ea se spune că este ambiţioasă. De specialitate pedagog, a deţinut funcţia de Secretară a Consiliului Orăşenesc Floreşti pâna în ianuarie 2012 şi a fost decorată pentru merite deosebite în domeniul administraţiei publice. Recent a fost investită în funcţia de reprezentant al Guvernului în raioanele Floreşti, Soroca şi Drochia. Este şi preşedinte unei Organizaţii de femei. În viaţa "de după serviciu" este mamă şi soţie.
Regulile sociale şi stereotipurile culturale produc  aşteptări  diferite  în  privinţa opţiunilor profesionale. Totuşi, calităţile de lider nu au sex, consideră Galina Voleanschi. Ceea ce este cu adevarat important este cunoasterea calitatilor personale si increderea in acestea, folosirea acestora – prin munca si pasiune - pentru atingerea telului dorit.
Cel mai puternic stereotip în societate este faptul ca femeile sunt slabe, consideră Galina Voleanschi. Este o percepţie falsă şi avem exemple elocvente în politica Moldovei cînd doamne aflate în poziţii de putere au adoptat un stil autoritar. Mai important este cum îşi folosesc oamenii calităţile lor: în scopul binelui sau pentru a orpima, a supune. În timp ce bărbaţii au tendinţa de a comanda şi a controla,  tendinţa  femeilor  este  aceea  de  a  construi  o  echipă  şi  de  a  ajunge  la  o înţelegere.
Femeile, crede Galina Voleanschi, sunt în  stare  să acorde importanţa cuvenită atât carierei cât şi familiei. 
A pătrunde în esenţa situaţiei şi a face alegerea corectă. Iată o calitate pe care Galina Voleanschi pune mult preţ în relaţie cu fiica sa. Asta o ajută să-i câştige încrederea, să poată discuta deschis cu propriul copil. 
Un loc aparte în viaţa Galinei îl are mama. De la ea a învăţat să fie independentă şi puternică atunci cînd, copil fiind, a rămas fără tată. Acum priveşte cu încredere spre viitor, ştiind că femeia poate reuşi orice dacă-şi urmăreşte consecvent idealul. 
Şi dacă o femeie este ... lider ?!!   înseamnă că toate îi vovr reuşi, susţine eroina noastră. Plină de feminitate şi totuşi hotărîtă, fermă şi puternică, Galina Voleanschi crede în propriile forţe şi succes !


Categoria: Noutati | Vizualizari: 1678 | | Tegs: Consiliului Orăşenesc Floreşti, Galina Voleanschi | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate