Vineri, 29.03.2024, 00:41
Logo FlorTV
Meniu
Mini-Chat
Acces interzis


18:27
Avortul omo ucidere


În fiecare an în Republica Moldova 16 mii femei apelează la întreruperea de sarcini,dintre care 4 mii mor din cauza complicaţiilor postoperatorii.Acestea sunt datele oficiale,dar în realitate numărul lor este mai mare.  Cand sarcina este intrerupta de o cauza naturala este vorba de avort spontan sau de pierderea sarcinii.Cand sunt luate intentionat masuri de intrerupere a sarcinii, medicamentoase sau chirurgicale este vorba de avort terapeutic sau avort produs/Indus

Cele mai frecvente motive pentru care femeile aleg avortul sunt:  - contraceptie nereusita – mai mult de jumatate din femeile care au facut avort foloseau o metoda contraceptiva in perioada in care au ramas gravide - imposibilitatea de a intretine un copil - intreruperea unei sarcini nedorite - prevenirea nasterii unui copil malformat sau cu boli grave – aceste probleme fetale sunt de multe ori diagnosticate doar in al doilea trimestru de sarcina in cadrul unor investigatii de rutina - sarcina in urma unui viol sau incest,in aceasta situatie sunt aproximativ 13.000 de femei in fiecare an - afectiune fizica sau psihica care pune in pericol viata gravidei in cazul in care sarcina se mentine.

Aproximativ 30% dintre adolescentele gravide aleg avortul. La aproximativ 60% dintre femeile sub 18 ani care au avut un avort, cel putin unul dintre parinti stie de acest avort si sustine alegerea fiicei. Cele mai frecvente motive pentru care adolescentele aleg avortul sunt:  - nu sunt suficient de mature pentru a avea un copil - nu sunt capabile financiar sa creasca un copil - preocuparea ca un copil le va schimba viata si le va compromite viitorul (si pe cel al copilului) – multe dintre tinerele mame nu mai reusesc sa obtina un nivel de educatie si un loc de munca necesare pentru a evita cresterea copilului in saracie.
Conform statisticii prezentate de secţia maternitate IMSP SR Floreşti pe perioada 2010-2011 avorturi medicale -5,după indicaţiile sociale-12,avorturi spontane-98

Categoria: Noutati | Vizualizari: 1583 | | Tegs: sarcina, femeile, avortul | Rating: 0.0/0
Total comentarii: 2
1 Alina  
0 Spam
Omo ucidere? poate omucidere, consultați gramatica înainte de a scri public ceva! Buni jurnaliști mai sunteți, aveți un grad înalt de dezvoltare mai ales din pct de vedere gramatical!

2 Administrator  
0 Spam
totul a fost scris corect, controlati cunostintele voastre inainte de a face concluzii

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Cauta

Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3450
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate