Marti, 23.04.2024, 06:47
FlorTV
Meniu

FaceBook
Moldova Plus






Autorităţile publice raionale şi locale in comun cu participanţii la conflictul armat pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, au organizat o acţiune de comemorare in memoria celor cazuti in lupta din razboiul in partea de est a Republicii Moldova.

----Sincron Grigore Cojocaru primar or.Floresti

Anul acesta se implines 19 ani de cind tineri din Republica Moldova, in special din raionul Floresti si-au riscat viata benevol pentru binele, independenta si integritatea tarii. Si pentru ei s-a organizat un serviciu divin, un minut de reculegere si un buchet de melodii.

----Live preot
              minut de reculegere
              cintec

In acest razboi si-au pierdut viata mii de oameni, cei care auramas in viata au revenit acasa cu amintiri dureroase despre cei care au ramas pe cimpul de lupta.

----Sincron Ion Iavorski
                   Alexandru Pozdneacov

Cu toate ca au trecut 19 ani, combatantii vin si azi cu emotii la pietrele comemorative pentru a depune flori in memoria celor cazuti in lupta.

 ----Sincron Ion Iavorski
                   Alexandru Pozdneacov

Cei care nu au fost prezenti in razboiui din partea de est sunt de fiecare dat cu sufletul linga aceste persoane.

----oameni

La razboiul din partea de est au participat 29 mii de persoane dintre care peste 250 au decedat, alţi circa 300 de participanţi rămânând invalizi. Din raionul Floresti la datorie au participat 772 de persoane din 29 de primarii dintre care 10 au fost intorsi parintilor in sicrie.



Cauta
InstalatiFlash player
Meteo
Sondaj
Ce stil de muzica preferați ?
Total răspunsuri: 354
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate