Marti, 19.11.2019, 12:19
FlorTV
Meniu

FaceBook
Moldova PlusSchimb de experiență între agricultori


Agricultorii din raionul Florești s-au întîlnit pentru a discuta cît de eficientă este agricultura din raion și pentru a promova semințele cerealiere locale.

experienta în agricultură

Scopul acestei întîlniri este dezvoltarea întreprinzatorilor agricoli locali și de a aduce la cunoștintă agricultorilor din raionul Florești că și semințele cerealiere autohtone sunt de o înaltă calitate.

experienta în agricultură

În afara de aceasta invitații au vizitat gospodăria semincieră „Tetracom-Agro”.
Șeful direcției agricole a raionului Florești este mulțumit că agricultorii din raion și-au dat interesul pentru acest seminar.

experienta în agricultură

Anatol COCEAROVSCHI – Direcția Agricultură r.Florești

”Mai bine de zece ani practicăm astfel de seminare unde producătorii agricoli pot vedea dezvoltarea soiurilor în condiții egale și pentru a putea alege soiurile cu care să lucreze în continuare.
Desigur că șirul de factori care influențează recolta finală la fiecare cultură este diferită. În ianuarie noi am avut o discuție la o masă rotundă unde am discutat larg, unde au avut ocazia să se expună toți specialiștii, conducătorii, asupra tuturor factorilor, dar astăzi ținem cont și dorim să punem cont pe calitatea semințelor”.

Agronomul-șef Igor Popovschi a povestit despre metodele eficiente de recoltare. Acest specialist cunoaște foarte bine de ce este nevoie ca grîul sau orzul să aducă nu doar o recoltă bogată, dar şi să fie de calitate înaltă.

experienta în agricultură

Igor POPOVSCHI – agronom-şef gospodăria semincieră Tetracom-Angro

”La cîmpul dat care ne aflăm premergător este mazărea, s-a efectuat dezmireștirea, pe urmă am lucrat fară întoarcerea brazdelor cu vectorul la adincimea de 15-18 cm. Avem aici 18 soiuri, unele soiuri s-au semănat pe data de 6 octombrie. La semănat s-a dat cîte 70 de kg de litromorfoz. Pe urmă am dat silitră amoniacală în doua etape, la prima etapă s-a dat în februarie, la primele ochiri, pe urma s-a dat la rădăcină”.

Invitații la acest seminar au rămas multumiți și de organizare, și de modul cum se cultivă semințele agricole. Ei s-au întors cu o nouă experiența pentru viitor.

experienta în agricultură

 

 

”Am aflat lucruri noi, procedura de creștere, de recoltare si așteptăm să ne ducem la elivator.
Cred că această organizație are succes, și dacă va fi și ploaie cred că ar fi un an bun”.

 

 

experienta în agricultură

 

 

”Am aflat cu se seamănă corect, la timp. Le dau îngrășeminte, le ingrijesc.
Trebuie mai des organizate astfel de seminare ca toți să aibă roadă bună, să nu lucreze în zădar, căci noi cînd primim producția se vede cînd grîul e calitativ, dar nu se aduce niște grîu mărunt, mîncat”.

 


experienta în agricultură

 

 

”Este organizat bine, este multă lume, inseamnă că sunt cointeresați în acest lucru.
Este un seminar de folos, au multe semințe, multe soiuri. Este folositor și pentru întreprinzătorii agricoli și pentru agronomi”.

 

 

Seminare practice de acest gen se organizează anual în raionul Florești.

experienta în agricultură experienta în agricultură

Anul curent el a fost găzduit de organizația seminciera „Tetracom-Agro”.
La acest seminar au participat agricultorii semincieri din raionul Florești și reprezentanți ai consiliului raional și primăriei orașului.

Cauta
InstalatiFlash player
Meteo
Sondaj
Ce stil de muzica preferați ?
Total răspunsuri: 345
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate