Marti, 19.11.2019, 12:49
FlorTV
Meniu

FaceBook
Moldova PlusMuncesc pentru a avea o afacere în Moldova


Agricultura este ramura de bază a Republicii Moldova. Anume datorită întreprinzătorilor din domeniul agricol anual se aduna aproximativ jumatate din banii bugetului de stat. Raionul Florești nu ramîne în urmă la acest capitol și se mîndrește cu tot mai mulți oameni de afaceri, ce au hotarît să înființeze un bissnes în domeniul agricol. Întreprinderea Agricolă “Bio-Alianța” este o organizație relativ tînără, care aproximativ de cinci ani și-a început activitatea.

Afaceri in Moldova

Andrei BIRCU – Administrator,“Bio-Alianța“

>”Idea fondarii intreprinderii agricole a venit in 2010, pina la asta am avut si este o intreprindere de transport. A venit idea formarii a unei intreprinderi agricole, pentru ca agricultura este ramura de baza a intreprinderii noastre. Exportul este preponderant agricol, de aceea am constatan ca transportul; nu are o perspective durabila si clara.”

Întreprinderea “Bio-Alianța” folosește cele mai moderne metode de prelucrare a solului pînă la primii pași de recolatare a produselor agricole. Din această cauză și tehnica de care dispune este una corespunzătoare.

Afaceri in Moldova

Andrei BIRCU – Administrator,“Bio-Alianța“

”Noi avem tehnica pentru tot ciclul agricol, incepind cu prelucrarea de baza a solului, semanatul, ierbicidatul si recoltarea. Mai este cultivarea daca este nevoie si farimitarea resturilor care ramin pe cimp. Noi practicam pe o parte de terenuri o lucrare care se numeste minitil, adica prelucrarea minima a solului pentru a nu a scapa umiditatea solului acumulata iara. Primavera sa nu o evaporam, dar s-o conservam in sol.”

În prezent această întreprindere agricolă are 25 de muncitori, toți calificați și specializați în munca pe care o fac. Din spusele domnului Andrei Bîrcu, cu așa o tehnică performantă cu care lucrează muncitorii, este imposibil să nu te dezvolți pe plan profisional.

Afaceri in Moldova

”Mecanizatorul trebuie sa cunoasca toti paramentrii, de aceea instruirea lor este in permanenta. Incepind cu angajarea mecanizatorul permanent invata ceva nou, studiaza. Mai ales ca sunt cazuri cind se schimba de pe o tehnica pe alta si acolo iar trebuie sa invete.”

Un conducator bun trebuie mai întîi de toate să conoască la perfecție sfera în care lucrează, de aceasta părere este administratorul întreprinderii “Bio-Alianța”, domnul Andrei Bîrcu. În timpul cît am discutat, ne-am dat seama că întradevar este un specialist de performanță și că este și un sef bun.

Afaceri in Moldova

 

Andrei BIRCU – Administrator,“Bio-Alianța“

”Fiind prezent la toate etapele lucrarilor, atunci este mai simplu de a lua orice decizie la moment, dar operativitatea luarii deciziei este o parte foarte importanta in administrarea intreprinderii.”

 

 

Așa cum Republica Moldova este o țară în curs de dezvoltare, întreprinzătorii agricoli întîlnesc și careva probleme în afaceri de acest gen.

 

Afaceri in Moldova

Anatolie Cocearovschi - sef Directia Agricultura si Alimentatie

”In primul rind este afectare de seceta, care o avem in Moldova in fiecare al doilea, al treilea an. O alta constringere este afectarea culturilor agricole de grindina, pe care o avem practic in fiecare an. Mai este afectarea culturilor de eroziile de vint. O alta constringere este cresterea din an in an a preturilor la pesticide, ferilizanti, ingrasaminte, si a altor mijloace de producer.”

Un lucru important într-o afacere agricol de success este bine înteles și calitatea tehnicii cu care lucrezi. Întreprinderea “Bio-Alianța” folosește cea mai modernă și mai performantă tehnica de pe piața agricola din Europa. Domnul Andrei Bîrcu personal ne-a prezentat modelele cu care muncesc terenurile agricole.

Afaceri in Moldova Afaceri in Moldova

Afaceri in Moldova

”La moment avem tehnica de semanat culturile de grupa intia si a doua, in cea mai mare parte avem semanatoare de producer a firme “Sfodgea”. Avem tehnica pentru prelucrarea de baza a solului si avemavem tehnica pentru recoltarea sfeclei de zahar.”

Dintre muncitorii cu care am discutat nimeni nu s-a plîns de condițiile de muncă sau de salariile achitate de conducători. La fel și domnul Țugui Dumitru, care deține funcția de mecanizator agricol în întreprinderea “Bio-Alianța” este mulțumit că are un loc de muncă bine platit acasă și nu este nevoit să plece peste hotare, ca să-și întrețină familia.

Afaceri in Moldova

 

Dumitru TUGUI – mecanizator agricol

”Sunt mecanizator de masini agricole in intreprinderea “Bio-Alians”, lucrez de patru ani operator de masini agricole. Sunt multumit ca avem un loc de munca, este un plus mare. Se achita la timp.”

 

 

Afaceri in Moldova Afaceri in Moldova

În raionul Florești întreprinderea agricolă “Bio-Alianta” are propria tehnică de prelucrare a terenurilor agricole și tehnică specializată în transportarea produselor agricole atît la nivel național, cît și la nivel internațional. Pe viitor întreprinderea preconizează să exporte prosusele sale în țarile din Uniunea Europeană.

Cauta
InstalatiFlash player
Meteo
Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3435
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate