Marti, 23.07.2024, 13:18
FlorTV
Meniu

FaceBook
Moldova Plus


Un spectacol dedicat zilei Lasat Secului s-a desfasurat conform traditiilor in cadrul liceului rus ,,Cehov” din orasul Floresti, organizat de catre profesorii, elevii si parintii acestora.

----Sincron  Svetlana Zamuşenscaia director L.T. A.P.Cehov”

Conform traditiilor slave vechi ,,Lasat Secului” se sarbatoreste de fiecare data la finele iernii inceputul primaverii, cind oamenii pot consuma doar produse lactate. In aceasta zi elevii de la liceul teoretic ,,Cehov” au pregatit clatite si alte bucate doar din produse lactate. Traditia de a celebra aceasta sarbatoare vine din Rusia de unde elevii au si organizat diferite jocuri au cintat si au dansat , iar la final au dat foc sperietorii confectionate din maturi. Fiecare elev si-a scris pacatele pe foite care au ars impreuna cu sperietoarea.

----Live cintece,dansuri

La fel in cadrul sarbatorii au fost prezenti si reprezentanti de la consiliul raional dar si elevi din alte institutii de invatamint din orasul Floresti.

----Sincron Ruslan Zelenenco presedintele r-nul Floresti
                   Iurie Cernopischi sef DGEI
                   Elev

La data de 7 martie se incepe Postul mare iar la data de 6 martie se sarbatoreste duminica cind crestinii ortodoxi isi cer iertare de la rude si prieteni.

----Sincron elevi

Aceasta sarbatoare adevenit déjà traditie la liceul teoretic ,,Cehov” si este sarbatorita in fiecare an.
Cauta
InstalatiFlash player
Meteo
Sondaj
Ce părere aveţi despre lansarea sitului nostru?
Total răspunsuri: 3451
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate