Vineri, 01.12.2023, 11:22
FlorTV
Meniu

FaceBook
Moldova Plus


Multa lume prefera  pestele pentru gustul sau deosebit si calitatile sale nutritive , mai ales in perioada de post. Dar putini stiu  ca tot in aceasta perioada, mai exact incepind cu 1 aprilie pina in 30 iunie pescuitul este interzis in bazinele care apartin statului. Motivul  este  ca in acest timp are loc depunerea icrelor, si pentru a nu provoca tulburari si a pune in pericol inmultirea pestilor in acest interval este mai bine sa se evite pescuitul. Totusi consumatorii nu tin cont de aceste detalii, de aceea exista peste  in vinzare tot timpul, fie ca provine din bazinele de stat sau din cele private.

Dar deseori in comert apar vinzatori de peste care nu detin certificat de la serviciul veterinar de stat, astfel cine stie de unde provine pestele pe care il comercializeaza?! Ce riscuri isi asuma acesti oameni am aflat de la seful Inspectoratului Ecologic de Stat, Vitalie Ciorba.
Insert :  Vitalie Ciorba , sef Inspectoratul Ecologic de Stat
Anume proprietarii bazinelor personale aprovizioneaza acum cerinta cumparatorilor dornici de a pregati un crap gustos. Ei sunt unicii care au acest privilegiu in perioada respectiva, conform spuselor sefului Serviciului Veterinar de Stat, Alexandru Prodan.

Asadar proprietarii celor 9 bazine private din raionul Floresti  pot vinde peste in continuare desi durata de prohibitie nu a incetat.
Cauta
InstalatiFlash player
Meteo
Sondaj
Cit timp navigați pe Internet?
Total răspunsuri: 237
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate