Luni, 27.05.2024, 04:52
FlorTV
Meniu

FaceBook
Moldova Plus


In luna februarie curent fata de luna ianuarie s-a inregistrat o crestere a cazurilor de gripa atit sezoniera cit si cele de gripa AH1N1. Iar pe parcursul acestei luni au fost spitalizate 9 gravide, la 5 dintre ele s-a depistat virusul AH1N1, iar celelalte 4 fiind diagnosticate cu gripa sezoniera de tip B.
La fel in cadrul spitalului sunt internati bolnavi in stare grava si de gravitate medie a copiilor de pina la 18 ani.

----Sincron Lealea Tafuni șef sectia  boli infectioase spitalul raional Floresti

Gripa este considerata o boala grava si cel mai des se pot imbonavi copiii de la 0 la 5 ani, care au o imunitate mai scazuta si pot face forme mai grave, femeile insarcinate, persoanele in etate, maturii bolnavi cronic si persoanele care se alimenteaza incorect. Pentru a ne pastra sanatatea in primul rind trebuie sa tinem cont de sfaturil medicului.

----Sincron Lealea Tafuni șef sectia  boli infectioase spitalul raional Floresti

Pina in prezent confirmati laborator au fost 5 copiii pina la vista de 5 ani,un copil cu virusul gripal AH1N1 si 4 copii depistati cu virusul gripei sezoniere de tip B.La moment in sectia de boli infectioase se trateaza 24 de pacienti, 4 gravide si restul copii de la virsta de 7 luni pina la 18 ani dintre care in forma grava au fost confirmate 4 cazuri la,copii.

Cauta
InstalatiFlash player
Meteo
Sondaj
Cit timp navigați pe Internet?
Total răspunsuri: 238
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate