Simbata, 16.11.2019, 03:25
FlorTV
Meniu

FaceBook
Moldova PlusEconomisim acasă


Încă cu 20-30 de ani in urmă într-o familie obișnuită se găseau doar cîteva aparate electrice, cum ar fi: televizorul, frigiderul, fierul de călcat etc.
Astăzi la această listă s-au mai adaugat mașini de spălat, cuptoare cu microunde, aspiratoare și multe altele. Din spusele specialiștilor aparatele electrice moderne consumă circa jumătate din energia electrică dintr-un domiciliu. Acest lucru nu numai aduce daune mediului înconjurător, dar și cheltuielile pentru energia electrică crest sistematic.

economisim acasa

De aceea alegerea unor aparate electrice mai econome, este tot mai actuală. În magazinele raionului Florești, care comercializează tehnică de uz casnic, asortimentul este în permanentă creștere.

economisim acasa

Tatiana Gherasimenco – consultat

”În ultimul timp ceea ce ține de energia electrică, oamenii tot mai mult țin cont, pentru că energia lectrică tot mai mult se scumpește și ei doresc o calitate mult mai bună.
De exemplu clasa A este, clasa B, clasa C, totuși mai mulți se interesează de clasa A, pentru că este mult mai economă. Și de fapt noi la fiecare persoană le propunem, avem diferite.”

economisim acasa

Veronica Negara – consultant

”Dacă cu 20-30 de ani în urmă erau doar cîteva tipuri de frigidere, IARNA sau DNEPR și consumau multă energie electrică, acum sunt foarte multe frigidere, multe firme care au utilaje care consumă energie electrică mai puțină, de exemplu “SNIGE” care produce Lituanuia, sunt cu clasa A , dar sunt și cu clasa A+.
Oamenii cumpară după buzunar în primul rînd, în al doilea rînd ei se uită la energia electrică, aceasta este problema la mulți oameni, adică banii, calitatea și energia electrică.”

Accentuam că în țările europene tehnica de uz casnic este marcată cu o etichetă, în ceea ce privește eficiența energetică, lucru care ajută cumparătorii să afle cîta energie consumă aparatul electric respectiv. Aceste etichete de obicei sunt pe ambalaj, sau chiar pe aparatul electric respective, la un loc vizibil.

economisim acasa economisim acasa

Acest proiect de lege este deja apropat de guvern și este transmis în parlament. Între timp oamenii continuă să comercializeze aparate casnice, dar atrăgînd atenția mai mult la preț, de cît la eficiența energetică.

economisim acasa

”-Vă străruiți să economisiți energia electrică acasă?
- Da.
- Dar cum vă străruiti?
- Mai scoatem din prize televizorul și altele.
- Dar vă uitați cînd procurați un frigider sau o mașină de spălat cît consumă energie electrică?
- Nu. ”

 

economisim acasa


” Noi știm că clasa A este mai economă.
Nu totul se poate de deconectat, ce putem deconecta, deconectam, ce nu putem ,nu.
- Desigur economie trebuie.”

 

 

 

economisim acasa”Știați că sunt diferite clase la electrocasnice, de exemplu cele cu clasa A, economisesc mai mult.
- Nu sunt la curent cu toate acestea, dar ne străruim să economisim acasă.
Ne străruim să procuram utilajele care economisesc energia electrică. ”

 

 

economisim acasa


” Vă straduiți să economisiți energia electrică?
- Sigur.
- Prin ce metode?
- Calculatorul mai puțin, televizorul. Ne străduim să facem economie pentru că prețurile sunt în creștere, la tot trebuie să economisim și lumină și gaz.”

 

 

Economia energiei electrice este o necesitate în zilele noastre. Dar nu toți cunosc cum ar trebui de economisit. Să stingem lumina cînd plecăm de acasă, să folosim corect aparatele electrice de acasă.
Și nu doar aceste lucruri vor duce la economisirea energiei electrice. Cei care se gîndesc că dacă un aparat de uz casnic conectat la rețeaua electrică, dar care nu funcționează, nu consumă energie electrică și nu aduce cheltuieli în plus, se greșesc.

 

economisim acasa

Cercetările științifice au arătat că aparatele electrice conectate la rețea, dar care nu funcționează la moment, măresc cheltuielile cu peste 10 % în fiecare lună.
În afară de aceasta o familie care tinde să economisească, va folosi lămpi moderne pentru iluminare, cum ar fi cele de model LED, care folosesc energie electrică de 5 ori mai puțin decăt cele obișnuite.
Chiar și aceste reguli simple pot îmbunatăți buzunarul fiecărei familii, dar și pot aduce un suport însemnat pentru menținerea unei situații energetice favorabile în țară.

Cauta
InstalatiFlash player
Meteo
Sondaj
Ce stil de muzica preferați ?
Total răspunsuri: 345
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate