Marti, 19.11.2019, 11:39
FlorTV
Meniu

FaceBook
Moldova PlusAutobuzele școlare - pentru elevii din  raionul Florești 


Uniunea Europeană continuă să acorde asistență Republicii Moldova. Nu de mult unul dintre cele 100 de microbuze școlare pemite pentru copii din Republica Moldova  a ajuns anul trecut în raionul Florești și trasportă elevii Prodănești vechi la Liceul Teoretic Ștefănești.

 

Autobus-Moldova+

 

“Vreau să vă aduc la cunoștință că în raionul Florești sunt elevii care se transport la instituția școlară sau spre instituția școlară, este vorba de 412 elevii care se transport din diferite localității. Dacă e să mă opresc mai în detaliu la acel autobuz școlar care a fost oferit de către România, pot să vă spun că avem un autobuz școlar care este direcționat Liceului Teoretic Ștefănești. A fost direcționat de către Ministerul Educației acestei instituții școlare prin proces de predare-primire” ne-a declarat Larisa Novac șef adjunct Direcția Educație Florești.

 

 

Dacă elevii în trecut mergeau la școală prin nisoare, frig, ploaie și avînd o pierdere de timp. Acum ei sunt uni dintre cei mai fericiți elevii, avînd la dispoziție un microbuz nou, confortabil în care este siguranța că vor ajunge și se vor întoarce bine înapoi acasă.

“Mai ușor de cum era înăinte, ne putem odihni, dimineața nu stăm în picioare, dimineața cînd ajungeam la lecții eram la obosiți, acuma avem posibilitatea de a scoate o carte de ane uita ce avem înăinte de lecții. Înăinte mergeam pe jos pînă la școală”.

Pentru mine acest autobuz școlar înseamnă mult, mai înăinte nu era așa de ușor să ne deplasăm pe jos, dar acum este mai bine și învățăm și mai bine, ne putem pregăti să ajutăm părinții acasă”. Ne-au spus cei trei elevii care merg în drum spre casă.

 

 

Micuții din clasele primare spun că sunt fericiții că merg cu microbuzul și nu pe jos. Cristi acum nu mai trebuie să se trezească ora 5, dar la ora 7, astfel el economisind timpul de acasă pînă la școală.

 

Microbuzul Opel care a fost donat de către Guvernul României îi duce pe copii în fiecare zi la școală. Copii sunt transportați în două ture, prima tură 7:20, a doua 7:30 și respective la întoarcere acasă prima  tură la 12:30 și a doua tură la 13:30.

 

Închiderea școlii din satul Prodănești Vechi acum 30 de ani în urmă a creeat nemulțumire de a lungul anilor. Însă odată cu primirea acestui microbuz viața eleviilor s-a schimbat radical și părinții stau fără griji. Microbuzul deține condiții adecvate de transport a eleviilor și care este pe placul tuturor, ne-a mărturisit Directorul Liceului Teoretic Ștefănești Aurica Bodiu.

 

Microbuzul este binevenit și pentru Mihaela din clasa a 11-a , una dintre cele mai bune eleve la studii. Dacă înăinte venea pe jos și de cele mai multe ori nu reușea să ia micul de ajun, acum Mihaela le reușește pe toate.

 

 

“În prim-plan dimineața dormim mai mult, dimineața nu suntem nevoiți să ne trezim la o oră devreme, se întîmpla ca nici micul dejun să nu reușim să-l luăm și veneam repejor la școală ca să nu întîrziem. Acum însă ne este cu mult mai mult șți ne bucurăm nespus că am cîștigat acest proiect, microbuz și mulțumim sponsorului care l-au donat”.

 

 

 

Microbuzele școlare la fel ca și alte donații venite din partea României se înscriu în asistența pe care Uniunea Europeană o oferă Republicii Moldova, prin intermediul statelor membere.

 

În Liceul theoretic Ștefănești învață în jur de  300 de elevii dintre care 35 de elevii vin din satul Prodănești vechi, după ce în anul 1985 școala din această localitate a fost închisă din lipsa de elevi. Datorită ajutorului venit din partea Uniuni Europene, viața copiilor din localitate a devenit una mai ușoară.

 

Cauta
InstalatiFlash player
Meteo
Sondaj
Cit timp navigați pe Internet?
Total răspunsuri: 228
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate