Marti, 19.11.2019, 11:57
FlorTV
Meniu

FaceBook
Moldova PlusAjutor și consultare pentru întreprinzătorii agricoli


Este cunoscut faptul că în țara noastră ramura principală este agricultura.
În ultima perioadă se simte o creștere în dezvoltarea acestei ramuri.

întreprinzători agricoli

Mulți cetățeni a Republicii Moldova încearcă să-și înființeze o afacere în acest domeniu. Pentru acest lucru nu este deajuns să ai doar finanțare destulă, tehnică și angajați, dar şi nevoie de o experiență în acest domeniu.
Mulți concetățeni de ai noștri au crescut la țară și știu ce înseamnă a munci pamîntul și a îngriji de animale încă de la bunei.
Însă, odată cu dezvoltarea agriculturii în fața agricultorilor apar noi oportunități, dar și noi greutăți.
Anume pentru a ușura munca agricultorilor este predestinată Asociația ACSA, care oferă în primul rînd consultare viitorilor dar și actualilor agricultori și fermieri.

întreprinzători agricoli

Mihai GUTIUM – AO „BIOTOP”

”Sarcina acestui proiect este „combaterea hazardelor naturale”, prin prelucrarea minimală a solului cu agregate speciale.
În cadrul acestui proiect a fost procurat un agregat pentru prelucrarea solului fără întoarcerea brazdei de tipul „PINAKIO” cu semănatul culturilor cerealiere.
Asta a fost contribuiția ACSA, iar contribuția beneficiarului a fost la procurarea grapei cu discuri.
În cadrul acestui proiect am desfăşurat două seminare, la care au participat beneficiarii din aria de deservire și care au preluat experiența în combaterea secetei prin această metodă.
În afară de aceasta în cadrul proiectului s-a prevăzut și un asolament alcătuit din șase culturi: porumbul, florea soarelui, grîul de toamnă, mazărea, etc.
Sfecla de zahăr nu a fost plantată, pentru că este mai pretențioasă la condițiile de umiditate.”

Domnul Mihai Gutium spune că nu e de ajuns doar activitatea Asociației ACSA, dar mai e nevoie și de dorința agricultorului care beneficiază de ajutor, de multă muncă și sîrguință.

întreprinzători agricoli

Mihai GUTIUM – AO „BIOTOP”

 

”Daca cineva se gândește că acest proiect este foarte uşor, nu este chiar atit de corect.
Pentru că anume în acest proiect se arată prelucrarea solului în cadrul unei gospodării țărănești si în cazul unui asolament.”

 

 

Domnul Mihai Lucinschi spune că este mulțumit de activitatea acestei organizații și că s-ar gîndi să colaboreze și pe viitor.
După părerea lui un fermier trebuie să muncească, doar atunci v-a avea succes. El a muncit mult alături de familia sa, a crezut în sine și cu ajutorul Asociație ACSA, a reușit.

întreprinzători agricoli

Mihai LUCINSCHI – conducător Gospodarie Țărănească

”Pot spune că este un lucru foarte bun, proiectul care l-am cîștigat, am semănat pămîntul, am semănat grîu.
Am căpătat cîte 3500 tone de grîu la hectar și mazăre 1750. Este un rezultat bun.
Și în rest mergem foarte bine.”

Întreprinzătorii agricoli de la noi din țară pot conta pe ajutorul Asociației ACSA, numai în cazul cînd sunt gata să se ciocnească de problemele de pe piața economică din Republica Moldova și sunt gata să colaboreze, spune domnul Tudor Burusciuc.

întreprinzători agricoli

Tudor BURUSCIUC – consultant local ACSA s. Rădulenii Vechi

”Oferim consultanță în domeniul agricol, și anume în seminarul care s-a organizat cu tema „TEHNOLOGIILE CONSERVATIVE DE PRELUCRARE A SOLULUI PRIN IMPLIMENTAREA DE ECHIPAMENTE, CU CONSUM REDUS DE ENERGIE, CU TRECEREA MAI MARE PE SOLURI ȘI DE PĂSTRARE, LA CULTIVAREA CULTURILOR DE TOAMNĂ”.
Aici se are în vedere că cu tehnica care a fost procurată din contul proiectului au fost reduse minimal lucrările solului.
Pentru grîul de toamnă s-au făcut numai două lucrări şi s-a lucrat cu agregatul „PINAKIO” , pe urmă s-a lucrat cu grapa cu discuri după ce solul a fost lăsat.
În cadrul seminarului s-a observat ( anul precedent ploi au fost ), că în sol s-a păstrat umiditatea.”

ACSA și-a lansat serviciile sale în anul 2001, sub denumirea de Agenția de Consultanță și Școlarizare în Agricultură. Mai apoi la solicitarea beneficiarilor săi, și-a extins serviciile sale și numărul de beneficiari. Astfel în anul 2005 își schimbă denumirea în Asociația Obștească “ Agenția Națională de Dezvoltare Rurală.

întreprinzători agricoli întreprinzători agricoli

ACSA și-a lansat serviciile sale în anul 2001, sub denumirea de Agenția de Consultanță și Școlarizare în Agricultură.
Mai apoi la solicitarea beneficiarilor săi, și-a extins serviciile sale și numărul de beneficiari.
Astfel în anul 2005 își schimbă denumirea în Asociația Obștească “ Agenția Națională de Dezvoltare Rurală.

Cauta
InstalatiFlash player
Meteo
Sondaj
Ce stil de muzica preferați ?
Total răspunsuri: 345
Linkuri recomandate
Statistica
Publicitate
Ищете сваху в Новосибирске по разумной цене?